Zaterdag 29 november a.s. zal in Alkmaar een van de grootste Beatlesmuseums ter wereld worden geopend.
Deze opening zal worden gedaan door maar liefst drie burgermeesters.
Dit zijn de burgemeesters van Hillegom, Blokker (Drechterland)  en Alkmaar.
De eerste twee zijn van de plaatsen waar The Beatles vijftig jaar geleden hebben opgetreden.

5 juni 1964 in Treslong, Hillegom voor een tv optreden en de volgende dag op 6 juni in de veilinghal  'Op Hoop Van Zegen' in Blokker.
Hier werden twee concerten gegeven.
Het Beatlesmuseum in Alkmaar laat de enorme Azing Moltmaker Beatles collectie zien.
Een verzameling waar eigenaar Azing Moltmaker al ruim veertig jaar aan gewerkt heeft.
Op 6 juni 1981 opende hij in zijn toenmalige woonplaats Krommenie het eerste Beatles-museum ter wereld.
Lang voordat de Duitsemusea (Halle en Hamburg) en nog veel later het beroemde  Liverpoolse Beatlesmuseum.Hoewel het toen nog een piepklein museum was van ongeveer 40m2, bleek dit het begin van een jarenlange opbouw naar het museum van nu.

In januari dit jaar had het Beatlesmuseum in Alkmaar nog een oppervlakte van slechts 80m2. Veel te klein en dus moest men uitbreiden.
Op 1 februari 2014 openden Berend Boudewijn en Erik van Muiswinkel het nieuwe museum, met een oppervlakte van 300m2.
Een enorme verbetering, maar lang niet groot genoeg. In juli kreeg de directie van het Museum  te horen dat er een prachtige ruimte was vrijgekomen, recht tegenover het oude eerste museum en de draaibrug over de Kanaalkade. Met de vraag of het museum deze ruimte überhaubt zou kunnen vullen. Opzichzelf geen vreemde vraag, als je bedenkt dat de oppervlakte van het nieuwe pand maar liefst 1540m2 groot is. Vanaf 1 september is de grote verbouwing begonnen en het resultaat is vanaf 29 november a.s. te bewonderen.
Het is een enorme tentoonstelling geworden waarbij ruim 50% van de Azing Moltmaker collectie te zien is voor het publiek.
In het vorige museum was slechts 10% te zien, zodat een bezoek aan het nieuwe museum meer dan de moeite waard is.

De opening van het nieuwe museum is op zaterdag 29 november om 12 uur. Drie burgemeesters zullen de opening verrichten en de drie gemeenten op ludieke wijze aaneen koppelen.

Ondanks dat het museum nu ruim 5 x zo groot is als de vorige musea  blijft de toegangsprijs slechts 2.50 per persoon. Het Beatles Museum is vanaf zaterdag 29 november te vinden aan de Noorderkade 130

1823CJ Alkmaar.