Woensdag 21 oktober: Kaarsen maken, knutselen, houtdraaien en speurtocht speciaal voor kinderen!

Je vervelen kan altijd nog, maar dat hoeft niet op woensdagmiddag in de herfstvakantie.  De kinderdag in Museum BroekerVeiling staat bol van de leuke activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Tuinder Arie laat je de veiling zien en beleven middels de nieuwe audiotour. Hij vertelt je over vroeger, laat je kijken naar allerlei bijzonders en stelt je vragen waar je slim van leert handelen. Best handig als je straks zelf  meedoet in de veiling!

Ook dit jaar kun je weer je eigen kaars maken. Beginnen met alleen een lont en eindigen met een prachtige gekleurde kaars met bijvoorbeeld een knoop erin of een krul. Ook zijn er weer diverse knutselactiviteiten. Je bent veel creatiever dan je zelf dacht!

Ben je liever wat actiever bezig? Doe dan de Keurtocht, een actieve speurtocht waarbij je zelf gaat keuren, net zoals de keurmeester van de veiling vroeger deed.

Daarna klauteren op het klimtoestel!

En dat is nog niet alles: de houtdraaier laat zien hoe vroeger speelgoed werd gemaakt. Het speelgoed mag je natuurlijk uitproberen.

Natuurlijk kun ja vandaag ook meedoen in de veiling en varen door het Rijk der Duizend eilanden.

Kortom, er is variatie volop.

Je vindt Museum BroekerVeiling aan de Museumweg 2 in Broek op Langedijk. Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur – 17.00 uur. Voor het kaarsen maken en knutselen wordt een kleine bijdrage gevraagd, de andere activiteiten zijn bij de entreeprijs inbegrepen. Voor meer informatie: zie www.broekerveiling.nl