LANGEDIJK - Bij museum BroekerVeiling aan de Museumweg in Broek op Langedijk wordt dinsdag 5 augustus de historische modeshow 'Van Klapbroek tot Harseslap' gehouden. De 'modeflitsen uit vroegere tijden' zijn te bewonderen om 12.00 uur én om 14.00 uur.
Een echt stukje Westfriese historie is terug te vinden in de klederdracht die wordt getoond. De Westfriese streekdracht rond 1900 staat centraal. Daagse kleding én feestkleding, zoals een prachtige bruidsjurk, zwemkleding en boven- en onderkleding, het komt allemaal aan de orde. Daarnaast natuurlijk ook kinderkleding.

De historische modeshow neemt de bezoeker mee naar de periode van het jaar 1900 tot 1960. Zo wordt onder andere daagse kleding, zwemkleding en doop, rouw- en trouwkleding geshowd. Speaker Bep Kos geeft in Westfries dialect, op humoristische manier uitleg over de getoonde historische kleding.

Ook op deze dag draait het normale museumprogramma gewoon door. Meer informatie op www.broekerveiling.nl. Bij goed weer vindt de modeshow plaats op het mooie buitenterrein van het museum, bij slecht weer wordt de show naar het binnenmuseum verplaatst.