NOORD SCHARWOUDE / LIMMEN - Het Internationaal Circus Alberti slaat deze week haar tenten op in Noord Scharwoude. Een programma vol internationale artiesten, live-muziek en héél veel niet-wilde dieren is vanaf donderdag 28 tot en met zondag 31 juli in totaal vijf keer te zien op het evenemententerrein aan de Charlotte de Bourbonstraat. Een week later vanaf donderdag 3 t/m zondag 7 augustus staat het circus in Limmen op het evenemententerrein De Vuurbaak.

De inmiddels zevende generatie van de Duitse circusdynastie Frank reist al jaren succesvol met hun grote familiecircus Alberti door Duitsland. Dit jaar is het gezelschap voor het eerst in Nederland, waarbij dus ook de provincie Noord-Holland wordt aangedaan. Wie de circustent betreedt, zal denken dat de tijd er heeft stil gestaan. Het publiek waant zich in een nostalgische wereld vol rood pluche en klatergoud.

Tot de variétésterren die tijdens het ruim twee durende programma in de piste komen, behoren onder andere Shirley en Lesley die bij trapezenummers en op het strak gespannen koord een loopje nemen met de zwaartekracht. Verder stapelt Marcel Frank een acht meter hoge piramide van stoelen op elkaar, om daar vervolgens bovenop zonder vangnet of zekeringslijn kaarsrechte handstanden te maken. De jonge Italiaanse clown Guiseppe Zalotti ontbreekt evenmin. Hij ‘onderbreekt’ regelmatig de voorstelling met komische interacties met ‘vrijwilligers’ uit het publiek.

Ondanks het verbod op wilde dieren, toont Circus Alberti toch nog genoeg dieren. Getraind door directeur en stalmeester Stefan Frankordi is er een dressuur met vier Noord-Amerikaanse Pinto paarden en laten ook Siberische steppekamelen en lama’s zien wat zij in hun mars hebben. Voor vertedering en een glimlach rondom de piste zorgen bovendien honden, geiten en pony’s. Alle dieren zijn ruim gehuisvest en worden getraind op basis van liefde, geduld en beloning.

De reeks voorstellingen, waarbij de muziek live wordt verzorgd door de huisband onder leiding van Martino Frank, beginnen in Noord Scharwoude op donderdag 28 juli om 19.00 uur, vrijdag om 16.30 uur, zaterdag om 15.00 en 19.00 uur en zondag 31 juli om 14.00 uur. In Limmen op donderdag 4 augustus om 19.00 uur, vrijdag om 19.00 uur, zaterdag om 15.00 en 19.00 uur en zondag 7 augustus de laatste voorstelling om 14.00 uur. Kaarten variëren in prijs maar zijn met een kortingsbon, verkrijgbaar bij lokale winkels, al te koop vanaf slechts € 10,- De circuskassa, waarbij pinnen overigens niet mogelijk is, is geopend vanaf 30 minuten voor aanvang van iedere voorstelling. Meer informatie op www.facebook.com/circusalberti of www.twitter.com/circusalberti