Op zaterdag 22 oktober organiseert de Millenniumgemeente Langedijk de Duurzame Doe Dag in museum BroekerVeiling. Tussen 13.00 en 18.00 uur kunt u kennismaken met lokale duurzame initiatieven. Voor kinderen is er een speciaal programma waar ze gratis aan kunnen deelnemen. Ook de toegang is gratis.

Gemeente Langedijk streeft in het jaar 2030 naar een CO2-neutrale gemeenschap. Millenniumgemeente Langedijk wil meer inwoners betrekken bij de realisatie van de vier Global Goals. De partijen willen samen de inwoners uit Langedijk en omstreken kennis laten maken met deze plannen. Museum BroekerVeiling, de oudste doorvaarveiling van Nederland, stelt de locatie beschikbaar. Er zijn infostands met voorbeelden van duurzame innovaties en kraampjes met lokale producten. Er kan gestreden worden voor de duurzaamheidsbokaal. Leerlingen uit Langedijk maken van afval een kunstwerk. Voor kinderen is een speciaal programma waar ze gratis aan kunnen deelnemen.

Gratis toegang
De toegang tot museum BroekerVeiling is op zaterdag 22 oktober van 13.00 tot 18.00 uur geheel gratis. Bezoekers kunnen die middag tegen gereduceerd tarief zelfs een vaartocht door het Oosterdelgebied maken.

Duurzaam Diner
’s Avonds is er een Duurzaam Diner. Verschillende ondernemers en diverse lokale politici hebben zich hiervoor al aangemeld. Ook tien vertegenwoordigers van de Voedselbank worden hiervoor uitgenodigd, als dank voor hun belangeloze inzet voor dorpsgenoten die het financieel zwaar hebben. Het diner bestaat uit lokale producten. Vleugelvrouw Helen Botman zorgt voor de muzikale verbinding. Tussen de gerechten door gaat Vera Dalm in op duurzame ontwikkelingen in de (voedings)industrie. Dalm is directeur van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal, voorzitter van de beroepsvereniging van milieuprofessionals (VVM) en lid van de Alliantie verduurzaming voeding. Zij kent dus alle ontwikkelingen en de laatste trends in de voedingsindustrie. Het diner bestaat uit lokale gerechten en past binnen de doelstelling van de avond.

Meer informatie vindt u op: