ZUID SCHARWOUDE - In gemeente Langedijk zijn er weer diverse dingen te doen met Koningsdag! Zie hieronder voor een kort overzicht van Zuid-Scharwoude.

6de Langedijker oldtimerrit

9.30 uur

Op Koningsdag gaan we na het succes van voorgaande jaren de 6de Langedijker Oldtimerrit rijden. Heeft u een Young- of Oldtimer, dan mag u deze rit niet missen.

De locatie van samenkomst en de finishplek staan vast, de route is bekend en het mooie weer is gereserveerd. De organisatie draait op volle toeren, nu de deelnemers nog. U kunt zich voor de Oranjerit inschrijven via onze website www.oczs.nl, voor 23 april a.s.

Voor deelname dient uw auto 25 jaar of ouder te zijn.

We gaan de automobielen opstellen bij “De Binding” in Zuid-Scharwoude zodat het toegestroomde publiek de auto’s kan bezichtigen. Voor de deelnemers is de koffie bruin om 9.30 uur en de oranjekoek staat voor u klaar. De start vindt plaats vanaf 10.30 uur, dus kom op tijd! Na afloop is er nog gelegenheid om de automobielen te bezichtigen onder het genot van een oranjebitter of frisdrankje.

Warming-up op het speelveld Korteweide

09.30 – 09.50

Nicole van dansschool Schavemaker geeft vooraf aan de meerkamp een warming-up. Lekker bewegen als start van de meerkamp. Meedoen aan de warming-up geeft 25 bonuspunten.

Langedijker Meerkamp: 6 t/m 13 jaar

09.30 – 11.30      

De Meerkamp wordt weer gespeeld op het speelveld aan de Korteweide. Je kunt met een team de 11 spellen spelen. Teams bestaan uit 6 spelers en een captain die ouder is dan 15 jaar. Extra punten zijn te verdienen door het inzetten van de Joker. De Joker heeft dit jaar als thema: Maak een verjaardagscadeau voor onze Koning (50 jaar). Er zijn in meerdere categorieën mooie prijzen te winnen. Prijsuitreiking is direct na afloop van de Meerkamp. Er is een gezellige koffiehoek voor de toeschouwers.

Het aanmeldingsformulier is te verkrijgen en in te leveren bij Zandakker 14 te Noord-Scharwoude, per mail: cam.ina@hotmail.com of te downloaden via de website: www.oczs.nl. Inschrijving graag voor 26 april 18.00 uur.

Springkussen tijdens Meerkamp

09.30 – 11.30       

Het springkussen staat van 9.30 tot 11.00 uur op het speelveld bij de Korteweide.

Fanfare ‘Kunst na Arbeid’

10.00 – 12.00

De muzikanten van ‘Kunst na Arbeid’ zorgen weer voor een muzikale noot* op deze

feestelijke dag. Vanaf 10.00 uur kunt u ze horen bij de Meerkamp op het speelveld aan de

Korteweide. Om 10.40 uur zijn ze te beluisteren bij Buitenzorg in de Wintertuin en om 11.20

uur op het grasveld voor Grenswoude.

(*organisatie Kunst na Arbeid)

Clown en kinderdisco in ‘De Schelvis’

10.00 – 11.30

Dit jaar gaan we weer genieten bij 'De Schelvis'. Niemand minder dan clown “Hoky Poky” komt ons verrassen met zijn leuke grappen en grollen tijdens de “Hoky Poky Tovershow”.

Na de show laat deze veelzijdige clown zien dat hij ook erg handig is met ballonnen.

Dit wordt weer een interactieve ochtend voor alle kinderen van 2 t/m 9 jaar. Komt allen kijken en mis dit feestje niet! Aansluitend is er een kinderdisco.

Voor alle kinderen is er iets te drinken en iets lekkers te eten.

De zaal van ‘De Schelvis’ op de Koog 3 gaat open om 9.45 uur.

Aanvang 10.00 uur.

Koningsdagtoernooi La Fête Pétanque

10.00 uur

Jeu de boules vereniging Les Mille Îles organiseert op deze dag het KONINGSDAG-toernooi. Een toernooi, waaraan zowel wedstrijd boulers als recreatieve boulers kunnen deelnemen. Op het terrein van Les Mille Îles aan de Potjesdam 12 in Zuid-Scharwoude (naast de kinderboerderij) zal om 10.00 uur het toernooi beginnen. Na twee voorronden worden volgens de ranglijst de teams ingedeeld in poules, waarin nog twee wedstrijden worden gespeeld. De kans is dan zeer groot, dat de recreatieve boulers bij elkaar in dezelfde poules komen met zodoende eerlijke kansen. In elke poule zijn er prijzen in natura voor de nrs. 1 en 2.  Door dit wedstrijdsysteem heeft 50 % van de deelnemers een prijs.

De inschrijving is met tweetallen (zgn. doublettes) en sluit op 24 april. Het inschrijfgeld bedraagt € 6,00 p.p. Op de wedstrijddag kan men zich vanaf 9.15 uur aanmelden. Aanvang toernooi is om 10.00 uur.

Langedijker Pétanque Club Les Mille Îles, Potjesdam 12, Zuid-Scharwoude, 0226-315574. 

Inschrijven via de website www.lesmilleiles.nl.

Autoscooters 

10.30 – 16.00

De autoscooters voor kinderen van 4 tot 8 jaar staan dit jaar weer opgesteld aan de Buttersgroet (Mayersloot-West).

Denk wel aan de veiligheid van uw kleintjes.

Demonstratie radiografisch bestuurbare modelspeedboten

12.30 – 16.30

Dit jaar zijn de leden van modelbootclub “de Branding” uit Alkmaar weer van de partij. Op een nieuwe locatie op het water tussen de Oostelijke Randweg en de Potjesdam in Zuid-Scharwoude geven zij een doorlopende demonstratie van wat je zoal kunt doen met modelspeedboten. Dit wordt weer genieten voor jong en oud.

Verrassende puzzel-, doe- en wandeltocht voor jong en oud

13.00 – 17.00

Ontdek het mooie Langedijk op deze Koningsdag tijdens onze gezellige puzzelwandeltocht.

We starten dit jaar weer bij café ‘De Schelvis’. Inschrijven tussen 13.00 uur en 14.00 uur.

Springkussen / draaimolen / schminken / rommelmarktje

13.30 – 16.00

Om 13.30 uur staat het springkussen op het speelveld bij de Goudzeelt. Ook de kinderdraaimolen is weer van de partij. De kleintjes kunnen deze middag vrolijk worden geschminkt. Er is een spellencircuit waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Ook nodigen we de kinderen uit om mee te doen aan een rommelmarktje.

Springkussen / schminken / rommelmarktje

13.30 – 16.00

Voor het achtste jaar achtereen wegens groot succes: lekker springen op het speelveldje bij de Buttersgroet (Mayersloot-West).

Met een springkussen en wat lekkers erbij maken we er een leuke middag van. Op het speelveld kun je prachtig worden geschminkt. Ook nodigen we de kinderen uit om mee te doen aan een rommelmarktje.

Kom en doe mee tussen 13.30 uur en 16.00 uur.

Brandweer / fotoshoot

14.00 – 15.00

De brandweer komt van 14.00 uur tot 15.00 uur naar de Buttersgroet om jullie kennis te laten maken met het echte spuitwerk. Je kunt je spuitkunsten oefenen op een door de brandweer meegebracht spuitspel. Doe mee en, wie weet, schuilt er in jou wel een echte brandweerman of -vrouw. Je kunt jezelf in een echt brandweerpak laten hijsen. Ouders: vergeet uw fototoestel niet mee te nemen voor de fotoshoot. Alle deelnemers krijgen een traktatie voor hun inzet.

Live Muziek in ‘De Schelvis’

16.00 uur

In ‘De Schelvis’ wordt er live muziek gespeeld vanaf 16.00 uur.

Op de website van Oranjecomité Zuid-Scharwoude vindt u nog meer informatie: www.oczs.nl