Cool kunst en cultuur is gecertificeerd met het keurmerk Cultuurkeur. Daarmee voldoet Cool aan de landelijke kwaliteitsrichtlijnen van het ‘Kwaliteitskader Kunsteducatie en Amateurkunst’ en wordt het kwaliteitsniveau van de lessen en cursussen van Cool gewaarborgd.

In aanwezigheid van docenten, cursisten en bezoekers werd afgelopen zaterdag tijdens de jaarlijkse Open Dag van Cool het keurmerk op de muur bevestigd door directeur Eva Middelhoff en pianodocent Nico Korver. “Wie bij Cool een les of cursus volgt moet op kwaliteit, ontwikkeling en betrokkenheid kunnen rekenen. Daar hebben we de afgelopen jaren hard voor gewerkt. De certificering is een bewijs dat we doen wat we beloven”, aldus Middelhoff.
Het keurmerk Cultuurkeur wordt toegekend door Hobéon. De accreditatiecommissie sprak met medewerkers, docenten en verschillende cursisten van Cool. In de gesprekken werden visie en beleid, producten en diensten, processen en organisatie aan het kwaliteitskader getoetst. Ook werden de faciliteiten en voorzieningen beoordeeld.

In het auditrapport spreekt de auditor het vertrouwen uit over de manier waarop Cool kunst en cultuur werkt, over de kwaliteit van het aanbod en in de manier waarop Cool de mogelijkheden voor de toekomst in kaart brengt en bediscussieert. Nico Korver, reeds 40 jaar pianodocent bij Cool (voorheen Dijk en Waard): “Ons professionele team staat garant voor kwalitatief kunst- en muziekonderwijs. Ik en mijn collega’s zijn heel trots dat we dat nu ook officieel kunnen uitdragen.”