Net als de vorige jaren gaan in Langedijk de succesvolle Langedijker Dagen weer van start in de maanden juli en augustus. De dagen worden gekenmerkt door een groot aantal evenementen van verschillende aard. Vooral op de woensdag worden er in de diverse dorpen activiteiten ontwikkeld waar jong en oud van kunnen genieten.

De Stichting Toeristische Promotie Langedijk coördineert het geheel en heeft ook daarvoor een handige gids laten verschijnen met daarin een opsomming van de diverse activiteiten. Deze gids is ook te vinden op de homepagina van www.toerismelangedijk.nl

Ook zullen er met grote regelmaat advertenties met de meest recente agenda van de Langedijker Dagen in dit blad verschijnen. Omdat er best wel spontane activiteiten ontstaan die daardoor niet in de gids staan vermeld, wordt er voor gezorgd dat de website www.toerismelangedijk.nl altijd actueel is.

Hieronder een aantal activiteiten die op de woensdag op de Langedijker Dag plaatsvinden:

Expositie Beeldentuin Corrie Kaas

Een voorbeeld is de officiële opening van de expositie ‘Kunst in en uit Langedijk’ door de Burgemeester van Langedijk, de heer Cornelisse, zaterdag 2 juli om 14.00 uur in de beeldentuin van Corrie Kaas, Dorpsstraat 60 in Broek op Langedijk. Niet alleen van Corrie zelf staan er beelden, maar ook van andere Langedijker beeldende kunstenaars zoals Angela Bos, Annie Strijbis, Afra Pater, Ton en Loes van Veen, Louis Berrevoets, Liesbeth Veldhuizen, Ruud Groenewegen en diverse anderen. Elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag open van 14.00 – 17.00. De toegang is gratis en de koffie of thee staat klaar.

High Wine bij Wijndomein De Koen

Iedere vrijdag en zaterdag start om 15.00 uur een High Wine. Heerlijk genieten van drie glazen wijn met bijpassende hapjes. Bij mooi weer lekker in de wijngaard of op het verwarmde terras. De wijnboer neemt je mee door de wijngaard en de wijnmakerij, waarbij je van alles te weten komt over druiven en wijnmaken. Rond 18.00 uur wordt de High Wine afgesloten. Kosten € 19,50 p.p. reserveren is verplicht; info@wijndomeindekoen.nl

Kindermiddag in Museum BroekerVeiling

Elke woensdagmiddag in juli en augustus!

Onder begeleiding van vrijwilligers kun je je deze middagen helemaal uitleven in de speciaal hiervoor ingerichte knutselhoek waar je deze zomer kunt knutselen. Er is natuurlijk nog veel meer te doen: kaarsen maken, een speurtocht, je mag je verkleden als Ot en Sien, je kunt een dansje leren en je mag spelen met ouderwets speelgoed en er is een speeltoestel. Verder zijn er ook veel jonge dieren waar je naar kunt gaan kijken, zoals konijnen, kuikens en geitjes.

Van 13.00 tot 16.00 uur