BROEK OP LANGEDIJK – Op zaterdag 18 augustus is het weer tijd voor de Langedoikermarkt, de opvolger van de Broekermarkt die al sinds 1980 bestaat. Ook dit jaar is er weer het nodige naast de markt georganiseerd, zoals een rondvaart.

De markt, die staat opgesteld op een deel van de Dijk, de Wilhelminastraat, de Prins Hendrikkade, de Prinses Irenestraat, de Prinses Margrietstraat, en de Prinses Beatrixstraat, is met meer dan 10.000 bezoekers een evenement wat als zeer groot kan worden betiteld.

De Langedoikermarkt is de opvolger van de Broekermarkt, die sinds 1980 al bestaat, ‘Wij zijn als bewonersfamilie opgestaan, om alles op alles te zetten om deze markt een nieuw leven in te blazen, en met succes’, vertelt Nick Hazewinkel namens de organisatie. ‘Vele lokale bedrijven hebben hieraan meegeholpen, om dit evenement weer te laten bloeien en ooit weer de grootste markt van de kop van Noord Holland te worden.’

Niet alleen een markt
Het evenement mag dan wel de Langedoikermarkt worden genoemd, maar er is meer dan alleen de markt. Zo wordt er een vrachtwagen trailer omgetoverd tot een groot podium, genaamd Broek Stage By Stan. Dit jaar zijn er verschillende artiesten uitgenodigd om op te treden. Dit zal vanaf 09.45 tot 16.30 uur zijn. Hazewinkel: ‘Ook Smikkel de beer komt langs en zal zich zingend en dansend over het parcours bewegen, maar ook gaat hij om 10.30 en 11.30 uur ook graag met kinderen op de foto. Tevens zal Smikkel chips uitdelen.’

Samenwerking Broekervaart
'Dit jaar hebben wij een ontzettende leuke samenwerking met de Broekervaart die speciaal voor ons tijdens het evenement vaart vanaf Heerhugowaard (De Krul) naar de Langedoikermarkt (Prins Hendrikkade)’, legt de organisator uit. Met Peter de Nijs is er ook gezorgd voor een gastheer die alle bezoekers zal begeleiden met de afstap naar de kade van de Langedoikermarkt. Tussen 10.00 en 17.00 uur kan er op ieder uur worden opgestapt.

Kidsplace kinderkermis
Op de Beatrixstraat wordt er een heuse Kidsplace kinderkermis opgetuigd. Met onder meer een kartbaan, springkussen en de mogelijkheid om je te laten schminken is er ook voor de jongste bezoekers genoeg te beleven.

Er zijn nog kramen beschikbaar op de Langedoikermarkt. Hier kunt u zich dus nog voor aanmelden. Kijk hier voor meer informatie.