Acht professionele musici, onder wie topvioliste Lisa Jacobs, hebben 7 juni een lunchconcert gegeven in de tuin van de 200-jarige schadeverzekeraar Nh1816 Verzekeringen. Stichting Goede Doelen Nh1816 heeft een donatie gedaan aan het Leerorkest voor de aanschaf van 50 cello’s. Als dank werden de medewerkers van Nh1816 verrast met een mini strijkconcert.

NPO4 actie voor Leerorkest

Van 25 mei tot en met 10 juni 2016 roept NPO Radio 4 haar luisteraars op om gebruikte muziekinstrumenten te doneren, in actie te komen en/of geld te doneren voor het Instrumentendepot Leerorkest. Voorafgaand aan het lunchconcert zijn Hein Aanstoot, bestuurslid van Stichting Goede Doelen Nh1816 en topvioliste Lisa Jacobs, geïnterviewd door Hans Smit, verslaggever van NPO4.

Leerorkest

Tien jaar geleden ontwikkelde muziekschooldirecteur Marco de Souza samen met basisscholen in Amsterdam Zuidoost het succesvolle Leerorkest-concept. Alle kinderen leren vanaf groep 5 tot en met groep 8 op de basisschool, onder schooltijd, een muziekinstrument bespelen en musiceren samen in een eigen symfonieorkest op school. Er is ook een voortraject voor kinderen in groep 1 tot en met 4, er zijn naschoolse orkesten en er zijn Leerorkesten in het voortgezet onderwijs. Inmiddels bereikt het Leerorkest 4.000 leerlingen in de hoofdstad. Overal in Nederland zijn Leerorkesten gestart naar het Amsterdamse voorbeeld.

Het Instrumentendepot Leerorkest, dat instrumenten uitleent aan muziekeducatieprojecten in heel Nederland, kan nog altijd veel instrumenten gebruiken. Bovendien is geld nodig voor de reparatie en aanschaf van instrumenten. 

Over Nh1816 Verzekeringen

Nh1816 Verzekeringen is 200 jaar geleden gestart als lokale, onderlinge brandwaarborgmaatschappij. Tegenwoordig telt Nh1816 landelijk ruim 350.000 verzekerden en bijna 1,5 miljoen polissen. De middelgrote verzekeraar is marktleider voor simple risk particuliere risico’s en al tien jaar op rij door het intermediair uitgeroepen tot beste schadeverzekeraar. Een prestatie waar ze in Oudkarspel trots op zijn. Met name in een tijd waarin veel bedrijven het financieel niet redden of ingelijfd worden bij grotere partijen. Nh1816 werkt uitsluitend samen met professionele, lokale verzekeringsadviseurs.