ZUID SCHARWOUDE - Op zaterdag 19 augustus 2017 komt Minne Veldman naar Zuid-Scharwoude om een mooi orgelconcert te geven op het fraaie Van Dam orgel in de Kooger Kerk. Minne Veldman zal een gevarieerd programma ten gehore brengen in het teken van het 140e geboortejaar van Jan Zwart. Het concert begint om 20.00 uur.

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Van zijn orgelspel verschenen tien solo-cd’s, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag, Vollenhove (een Bach-cd), Utrecht en Haarlem. Ook verschenen cd’s met samenzang onder zijn leiding vanuit Kampen en Hasselt. Minne Veldman is kerkorganist sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij een mannenkoor, drie gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel koormuziek en orgelmuziek. Van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een serie koraalbewerkingen (inmiddels 21 delen). Minne Veldman organiseert jaarlijks enkele ‘grote’ orgelconcerten (avondvullende programma’s op toplocaties, het Orgelfeest en de YouTube-Orgeldag (3e zaterdag van september. Op internet staan honderden video’s van zijn orgelspel.

De kerk aan de Koog 30 is open vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn voorafgaande aan het concert in de kerk verkrijgbaar à € 10, kinderen t/m 11 jr. € 5

Verdere informatie: www.zingenenzo.com