Op woensdag 4 mei, tijdens de meivakantie, heeft Museum BroekerVeiling een speciale kindermiddag georganiseerd. Er zijn tal van activiteiten gepland, zowel binnen als buiten en voor jong én oud. Zo kan er geknutseld worden, maar ook verkleedkleding en Oud Hollands speelgoed ligt klaar. Gek op dieren? Ga dan op avontuur in het levendige buitenmuseum. Uiteraard kan er ook nog steeds gezaaid worden. Er liggen zaadjes klaar en de zaaikalender mag gratis mee naar huis genomen worden. Wie vóór 12:00 binnen is ontvangt ook nog eens een ijsje!

 

Onder begeleiding van vrijwilligers kunnen jonge en oudere kinderen zich helemaal uitleven in de speciaal hiervoor ingerichte knutselhoek. Maar er is nog meer te doen: kaarsen maken, verkleden als Ot en Sien, met elkaar een dansje leren en er kan gespeeld worden op het buitenspeeltoestel. Er zijn recent veel jonge diertjes geboren, zoals konijnen, lammetjes en geitjes, ook deze kunnen aanschouwd worden.Historische beroepen; leerzaam!

De houtdraaier en palingroker zijn aanwezig, maar ook Ome Dirk laat zijn gezicht zien die dag. Hij leeft nog in het jaar 1890 en is schipper van damschuit ‘De Geestman’. In de vorige eeuwen, tot ongeveer het jaar 1900, vervoerden schippers met kleine zeilende vrachtschepen de producten uit West-Friesland naar de steden. Een typische streekgebonden houten tjalk is de damschuit. Hier kan Ome Dirk natuurlijk van alles over vertellen, daarom nodigt hij bezoekers graag uit een kijkje te nemen in zijn leven aan boord van dit authentieke vrachtscheepje!Tot slot kunnen de kids de Keurtocht doen, een actieve en leuke speurtocht. Bij slecht weer is er genoeg binnen te doen. Zo is er naast een knutselhoek ook een educatieve expositie om te bekijken en kan men uiteraard deelnemen aan de rondvaart langs het Rijk Der Duizend Eilanden en de veiling in de afmijnzaal. Bezoekers kunnen ook genieten van wat lekkers in het restaurant. Zowel het varen als het veilen duurt een uur, bezoekers worden dan ook geadviseerd om ruim op tijd te komen om alles optimaal te beleven!Facebookactie: win een moestuinpakket van Intratuin

In samenwerking met Intratuin Heerhugowaard heeft Museum BroekerVeiling een winactie opgezet waarbij volgers een uitgebreid moestuinpakket kunnen winnen. Het pakket bestaat onder andere uit een zak moestuingrond, diverse zaden en stekertjes, kweekpotjes en een gieter. Met dit pakket kunnen zaden eenvoudig in het kweekbakje gezaaid worden. Als ze groter zijn kunnen ze overgezet worden naar een ‘vierkante meter tuin’, welke ook aan het pakket is toegevoegd. Die vierkante meter tuin kan vervolgens in de winter weer ‘opgevouwen’ worden (als de groentetuin niet in gebruik is).Het enige dat volgers hoeven te doen om dit te winnen, is op het Facebookbericht reageren door een vriend, vriendin of familielid te taggen met wie ze Museum BroekerVeiling zouden willen bezoeken in de meivakantie. De winactie gaat op 20 april van start.Bezoekadres:
Museumweg 2
1721 BW Broek op Langedijk