De nazomerfeesten in Sint-Pancras staan weer voor de deur en zal bol staan van leuke activiteiten. Hier vind u een overzicht van alle activiteiten van 2016

De lawaaioptocht voor de kinderen.


Het openen van de nazomerfeesten kan niet zonder de lawaaioptocht. We moeten de dorpsbewoners er op attent maken dat onze feestweek gaat beginnen.

Vooraf aan de tocht gaat een kleurwedstrijd. De tekeningen worden bij de basisscholen afgegeven en het is de bedoeling dat jullie hem op school mooi inkleuren en de tekening voorzien van jullie naam en adres. De makers van de mooiste tekeningen krijgen een ereplaats op de koets en een cadeautje.

We hebben weer gezorgd voor muziek en een clown die de tocht met ons mee loopt. Ook hopen wij dat er weer veel ouders meelopen, dat maakt het gezellig.

De lawaaioptocht start vanaf B3 (Beverplein 3) en we eindigen daar ook.

Als we terug komen gaan we nog even ons eigen feestje houden in B3! Voor limonade en chips wordt gezorgd. De DJ draait de vetste muziek en de kinderen kunnen helemaal los gaan. In het afgescheiden deel van de zaal kunnen de ouders dan een kop koffie drinken.

De route is: B3 (Beverplein 3), Kastanjelaan, A.V.H. Destreelaan, Reigerlaan, Bovenweg, Stenenlaan, Benedenweg, Kruisbosweg, Bovenweg, Vinkenlaan, A.V.H. Destreelaan, Kastanjelaan, B3

Verkleed je leuk en neem herrie mee!

We zien jullie graag op vrijdagavond 2 september. De start is om 18.30 uur!

De vier Wijzen van Sint Pancras


De Nazomerfeesten gaan weer van start en zoals de laatste jaren gewoonlijk, is de eerste avond de start bij café Rust Wat met de quiz over Sint Pancras.

Het zal deze avond moeilijk worden om het komende jaar met de titel “de Wijze van Sint Pancras” te mogen rondlopen. Er is het afgelopen jaar weer veel gebeurd o.a. de Vronermeer, het medisch centrum en welke sportman of -vrouw heeft het afgelopen jaar weer hoog gescoord. Ook zijn er weer de fotorondes. Deze en andere onderwerpen staan garant voor de vele vragen die gesteld worden.

U kunt zich weer inschrijven per team van vier personen, de inschrijfkosten zijn € 10.- en het eerste koppie thee of koffie is gratis.

Inschrijven kan bij Anna 072-5642996 of Jan j.a.groot6@quicknet.nl of vanaf 19.30 uur de avond zelf bij Rust Wat. De aanvang van de quiz is 20.00 uur. We sluiten de avond weer af met muziek van een bekende zanger.

Wees op tijd; met 30 teams is het volle bak bij Jack.

Muziek in de Oostwal


Vrijdagavond 2 september hebben is er in de Oostwal een ouderwets gezellige Hazesavond. Met een biertje in de ene hand, een bitterbal in de andere en maar meezingen! We hebben ook karaoke, dus je kunt ook op de bühne je zangkunsten vertonen.


Nazomerstraat- en tuinkeuring. Zaterdag 3 september


Dit jaar worden er geen tuinen gekeurd, maar is er de toekenning van de straat prijs. et gaat dan om de mooist versierde straat. Het ene jaar de mooiste tuinen het andere jaar de mooist versierde straat. Al jaar en dag is er één straat in het dorp die deze prijs verdient. Dit is het gedeelte van de Fazantenlaan. Zij hebben een bbq-bon gewonnen, zodat ze met dit gedeelte Fazantenlaan gezamenlijk kunnen bbq-en. De bon wordt uitgereikt tijdens de Nazomerfeesten. Wij nodigen dan ook andere straten uit hun voorbeeld te volgen. Met wellicht, de volgende keer, de prijs.

Viswedstrijd Zaterdag 3 september


De nazomerwedstrijd is voor de jeugd van 8 tot 14 jaar. Inschrijven kan om 07:45 uur bij sporthal de Oostwal. We vertrekken gezamenlijk naar het visparcours waar om 8:30 uur gestart wordt. De vislocatie is ergens in het dorp. Je hebt een vaste hengel, dus geen werphengel, nodig met snoer en emmer. We vissen met 1 hengel. Reservemateriaal mag je bij de hand hebben. Mocht je geen hengel hebben, dan kun je er één van de vereniging lenen, zo kunnen we allemaal meedoen! Gebruik van een schepnet is toegestaan.

Alle vis die je met de hengel hebt gevangen telt mee voor de uitslag. Grotere vis, boven 20 cm, levert extra punten op. Als aas zijn maden, wormen en deegwaren toegestaan. De organisatie zorgt voor aas. Je mag het ook zelf meenemen. Lokvoer mag alleen door de organisatie gebruikt worden.

Je krijgt een steknummer aangewezen bij de inschrijving. Je vist vanaf het paaltje met jouw nummer tot het volgende paaltje. Ouders zijn welkom en mogen aanwijzingen geven, maar niet helpen bij het vissen. Hulp wordt verleend door de controleurs. De wedstrijd duurt ongeveer 2 uur. Elke deelnemer krijgt een aandenken, maar uiteraard zijn er voor de beste vissers prijzen te winnen.

Ronde van Sint Pancras 2016 Zaterdag 3 september


Op deze zaterdag zal er wederom gekoerst worden in Sint Pancras.

Doordat er de afgelopen jaren diverse wielerwedstrijden in het 2e weekend van september waren gepland zagen wij dat het deelnemersveld terugliep. Hierdoor hebben wij besloten om de Ronde van Sint Pancras naar de eerste zaterdag van september te verplaatsen. Wij danken de organisatoren van de overige evenementen die eerst in het eerste weekend zaten om ruimte te maken voor de Ronde van Sint Pancras.

Ook het programma is gewijzigd. Dit jaar is er de Sportklasse in plaats van de Junioren.

In 2015 schreef Rick van Breda wederom de Ronde van Sint Pancras op zijn erelijst. Hij won in 2012 ook al. Van Breda kreeg de winst zeker niet cadeau en moest een volle sprint trekken om Milan Veltman en Roy Pieters voor te blijven. Maar wie gaat dit jaar winnen?

Het parcours is als volgt:

A.V.H. Destreelaan (start) – Stuimellaan – Bovenweg – Meeuwenlaan – A.V.H. Destreelaan (finish).

Het programma is:

10.30 uur            Jeugdronde

12.00 uur            Beddenrace (organisatie Nazomerfeesten Sint Pancras)

14.00 uur            Sportklasse (50km)

15.30 uur            Sportieve Dorpelingen (Funklasse 30 minuten + 1 ronde)

16.30 uur            Elite/Beloften/Amateurs (100 km)

Startlijsten zijn een kwartier voor aanvang van de wedstrijd verkrijgbaar nabij Dorpshuis De Geist en rondom start/finishplaats.

Verzoek tot medewerking.

Het wielercomité “Ronde van Sint Pancras” beseft dat een groots evenement als deze wielerronde veel van u vraagt. Daarnaast verzoeken wij honden- en kattenbezitters om hun huisdieren binnen te houden en anders aangelijnd te hebben. We hopen op uw begrip en vragen uw medewerking zodat dit bijzondere evenement veilig, sportief en feestelijk kan verlopen. Kijk voor informatie over de “Ronde van Sint Pancras” op www.rondevansintpancras.nl.

Beddenrace Zaterdag 3 september


Ook dit jaar zal de beddenrace er weer zijn samen met de Wielerronde. Op zaterdag 03 september om 12:00 uur gaan we van start. Het rondje dat we gaan lopen gaat vanaf de A.V.H. Destreelaan via de Kastanjelaan naar de Wilgenlaan en dan weer naar de A.V.H. Destreelaan.

Wie doet er mee en gaat de strijd aan met zijn/haar dorpsgenoten. Jullie kunnen je vanaf 14 jaar opgeven bij Maarten Dekker onder vermelding van je naam en telefoonnummer en de vermelding of je een eigen beddenracebed hebt of niet. Het emailadres dat je kunt gebruiken is dekkermc@hotmail.com

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zullen we gaan kijken naar de categorieën (leeftijd, gemengd etc.) en de duur van de race. Ludieke bedden zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Frisfeest Zaterdag 3 september


Even lekker los gaan in de gaafste tent voor de jeugd in Sint-Pancras! Vanavond draaien onze DJ's diverse stijlen, voor ieder wat wils! Meld je aan via de mail op info@club-b3.nl gebruik als onderwerp "Frisfeest". In verband met het maximaal aantal bezoekers kun je maar beter op de lijst staan, dan weet je zeker dat je er in kan. Leeftijd: 10 tm 15 jaar

Tijd:18.00 tot 23.00 uur

Toegang: Gratis

En uiteraard: NIXX geen alcohol

Dus,... stuur je ouders naar het Wielerbal in de Oostwal en ga zelf los in B3.

Wielerbal Zaterdag 3 september


Vandaag is het de hele dag gezellig druk in sportcafé de Oostwal met alle reuring van de Ronde van Sint Pancras.

Vanaf 21:00 uur gaat het wielerbal los. Het dak gaat er deze keer af met Joost de Vries!


Fietstocht start vanaf Kinderboerderij Jong Leven Zondag 4 september


Ja, ook dit jaar kan er weer tijdens de Nazomerfeesten van Sint Pancras worden gefietst.

Dus zondag 4 september gaan wij weer met z’n allen op weg! U kunt de keuze maken uit een tocht van ca. 25 of 40 kilometer door de mooie omgeving van ons dorp. Geheel op eigen kracht of elektrisch, het maakt ons niet uit!

En . . . het is geen wedstrijd maar een toertocht, geschikt voor iedereen. Volop genieten dus van de omgeving.

De start is tussen 10.00 en 11.30 uur vanaf Kinderboerderij “Jong Leven”, AVH Destreelaan 155.

Maak er een gezellige dag van met uw gezin, familie, buren, kennissen en vrienden.

Voor de kosten hoeft u het niet te laten, die zijn er nl. niet. U bent hierbij allen van harte uitgenodigd.

Highlandgames Zondag 4 september


Op deze zondag is het werken geblazen bij B3, de eerste Highland Games worden dan gehouden....

Met wat voor een onderdelen de competitie gespeeld gaat worden houden we nog even geheim.

Stel een team samen(4 personen), schrijf je in en win die felbegeerde beker!

Laten we hier een te gekke middag van maken zodat het een jaarlijks terugkerend evenement kan worden bij de Nazomerfeesten.

Wij zorgen voor de attributen en de organisatie, zorgen jullie voor de deelnemers?

Meld je aan via de mail op info@club-b3.nl gebruik als onderwerp "Highland Games"

Graag vermelden: Teamnaam, namen van de teamleden en contactgegevens van de “Teamcaptain”.

Leeftijd: 10 t.m.15 jaar

Tijd: ± 13.00 t.m.17.00 uur

Afsluiting zwembad de Bever  Zondag 4 september


Op zondag 4 september is het feest bij zwembad De Bever. Op de laatste dag van het Beverseizoen kun je vanaf 11.00 uur nog heerlijk vrij zwemmen. Er zijn ook spelletjes voor de kinderen in en om het bad. Het grote springkussen staat op het veld en er is een speurtocht uitgezet.

Om 16.00 uur roepen we iedereen uit het water en gaat het feest verder op het droge! Een gezellig muziekje hoort daarbij en wordt verzorgd door: “Duo Ongeremd”. Wij zorgen voor een drankje en heerlijke saté, maar de snekplek is ook open.

Om 20.00 uur is ons feestje afgelopen.

We hopen dat jullie allemaal komen!

Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in!!

Check de facebookpagina van B3 om te zien of er nog kosten aan verbonden zijn.

Zoldertheater Zondag 4 september


Op zondag 4 september 2016 speelt Het Zoldertheater de familievoorstelling TOVERTIJD voor kinderen vanaf 3 jaar met hun (groot)ouders. Marije kan toveren, maar grote broer Kay neemt haar toverkunsten niet erg serieus. Dan bedenkt Marije een supertruc. Met toneel, theaterpoppen en muziek. Aanvang: 13.00 uur en 15.00 uur. Speciale nazomerprijs: € 5 p.p. Reserveren is noodzakelijk: tel.072-5641838 of per email: zoldertheater@live.nl

Huis- Tuinconcerten Zondag 4 september


Ook dit jaar zijn de tuinconcerten er weer. Vanaf 13.00 tot 16.00 uur is er elk uur muziek.

Kleinschalige optredens, vaak bij de muzikanten thuis of -bij mooi weer- in de tuin.

Hieronder het definitieve programma. Er hangen ook posters in het dorp en liggen er weer programma’s bij de Dekamarkt en de Readshop.
wiewatwaar
The HurrymanRob v.d. Plas soloNobelhof 8
Trippl3t livePop liteDaalmeerpad 7
TroffBlues en rockMagnolialaan 86
De VadersAkoestische rockTwuyverweg 39
ImpulzZvocaal ensembleMagnolialaan 74
Random InsanityRock, eigen nummersBovenweg 40
Whiskeymo’sJaren ’50 rock ‘n rollFazantenlaan 23
DekselsNederlandstalige popjazzBenedenweg 97
Savoy JazzbandJazz dusBenedenweg 262
Ma Murphy’sIerse pubmuziekBovenweg 65
Valerie the RestlessRock, AnoukBovenweg 169

Op de dag zelf zijn we te vinden bij de gele vlag met rode noot.

Informatie staat ook op Facebook bij “Tuinconcerten Sint Pancras”.

Wie mee wil doen of een mooie plek heeft kan zich alsnog aanmelden bij

Bram de Visser – bramdevisser@quicknet.nl – 072-5642345

Skeur 'm d'r deur!! Maandag 05 September


De ijsclub Sint Pancras organiseert dit jaar wederom een waterspektakel:

Skeur ‘m d’r deur!!

Wat is de bedoeling?

Leg zo snel mogelijk met z’n tweeën in een vaartuig (daar zorgen wij voor) een parcours af door het water van de ijsbaan.

Prijzen

Voor de winnaars in verschillende leeftijdsklassen liggen er mooie medailles klaar.

Inschrijven

Ben je tussen de 7 en 17 jaar schrijf je dan in bij de ijsbaan op maandag 5 september vanaf 15.30 uur. We beginnen om 16.00 uur.

Om veiligheidsredenen mag je alleen meedoen als je een zwemdiploma hebt.

Workshop haarvlechten Maandag 05 September


Vanwege groot succes vorig jaar, organiseert CFH dit jaar weer een vlechtcursus voor de jeugd (8 tot 16 jaar) van Sint Pancras. Op deze avond kun jij leren om de mooiste vlechten te maken. Ken je de vissengraat, de waterval of de haarbandvlecht al? Na deze avond ken je ze!

Uiteraard wordt het een gezellig geheel, onder het genot van een muziekje, snoeperijen en een drankje.

Maandag 5 september 18.30 - 20.30 uur

Woensdag 7 september 18.30 - 20.30 uur

Geef je nu op voor één van bovenstaande datums! We zullen op elkaar leren vlechten, dus je kunt je ook opgeven met een vriendin. Een toegangskaartje kost €3,- p.p. en schaf je aan in de salon van CFH Care For Hair. Elke deelneemster ontvangt een leuke goodiebag aan het einde van de avond.

CFH Sint Pancras

Bovenweg 86

Tel: 072-5627016

sintpancras@careforhair.nl

www.careforhair.nl

Keezen Maandag 05 September


Natuurlijk gaan we ook dit jaar weer keezen.
Vanavond zal er gestreden worden om de HellaWijn Keezcup in dorpshuis de Geist. Vanaf 19:30 uur kunt u zich inschrijven. We beginnen om 20:00 uur.
U kunt zich per koppel inschrijven maar u kunt zich ook individueel aanmelden.
De kosten zijn € 5,- per koppel waarvoor u ook een kopje koffie of thee met iets lekkers krijgt.
Heeft u thuis een Keezbord? Wilt u deze dan meenemen?

Doet en Ontmoet  Dinsdag 6 September


Elke dinsdag is er van 13.30 uur tot 16.00 uur een open inloop in dorpshuis “de Geist”, georganiseerd door Doet en Ontmoet met de vaste vrijwilligers Nelleke, Wilma, Lydia en Anna. Dit is voor iedereen die een spelletje wil doen, een praatje wil maken of gewoon een koppie wil doen.

Omdat deze week de feestweek is gaan we lekker samen zingen. Er zijn boekjes met liedteksten van vnl. (school)liedjes van vroeger aanwezig. Dus u kunt gezellig meezingen met Jan Steltenpool en Willem van Doorn.

Natuurlijk is er ook nog tijd voor een kop koffie of thee met een gebakje.

Steppenrace Dinsdag 6 September


Ook dit jaar gaan we weer steppen en wel in de verlengde Stuimellaan.

Zorg dat je een snelle step hebt en een goede conditie dan ga je vast winnen. Heb je zelf geen step dan kun je er misschien een lenen van je buurmeisje of van je vriendje.

Het is natuurlijk ook leuk om je step te versieren.

We gaan beginnen om 16:00 uur en het zal duren tot ongeveer 17:00 uur. Je hoeft je niet van tevoren in te schrijven.

Bingo Dinsdag 6 September


Na het grote succes van vorig jaar staat de bingo natuurlijk weer op het programma. Dit jaar met nog meer grote prijzen zodat (bijna) iedereen met een prijs naar huis gaat. De vernieuwde Oostwal heeft een gezellig plekje voor maximaal 100 personen, kom dus op tijd want vol = vol. De bingo start om 20.00 uur, kaartverkoop start om 19.15 uur. Je kunt de hele avond meespelen voor € 5,- 1 lot per ronde of voor € 10,- 3 loten per ronde.

We maken er weer een gezellige avond van! Rond 22.00 uur is de bingo afgelopen.

De bingo dames Dominique en Danielle

Nazomerpretmiddag Woensdag 7 September


Ook dit jaar is er weer een spelletjesmiddag speciaal voor alle kinderen in zwembad de Bever. We gaan op de Hollandse toer! Allemaal gezellige oer-Hollandse spelletjes op het veld. Ook mag je je eigen pannenkoek versieren en natuurlijk opeten.

We gaan er weer een groot feest van maken, komen jullie ook?

Neem al je vrienden en vriendinnen mee!

Deelname is € 3,50 en dan mag je ook in de zweefmolen of de draaimolen op de kermis.

Je bent van harte welkom van 14.00 uur tot 17.00 uur bij zwembad de Bever!

Zonnige groet,

Het Beverteam

Kermis Woensdag 07 September


De kermis is dit jaar weer op de vertrouwde plek, op het plein bij zwembad de Bever aan de Kastanjelaan.

Behalve de zweef staan er dit jaar natuurlijk ook weer de draaimolen, de oliebollenkraam, de grijpkraantjes en de kraam met touwtje trekken.

Woensdagmiddag tijdens de Nazomerpretmiddag kun je ook een ritje maken in de zweef of draaimolen.

Houdt u niet van dat gedraai of gezwier, kom dan gewoon gezellig kijken.

Filmavond Woensdag 7 September


Vanavond draaien we 2 films In B3. We hebben B3 dan omgebouwd tot een waanzinnige bioscoop met een geluid alsof je in een echte bioscoop zit.
Voorstelling 1: van 9 tot 12 jaar start 18.00 uur
Voorstelling 2: van 12 tot 16 jaar start 20.00 uur
Op de Facebookpagina van B3 maken we bekend welke films we gaan draaien. Hier kun je je ook aanmelden zodat je zeker bent van een plekje.
Natuurlijk ontbreken de chips en de popcorn niet!!
De entree is gratis, maar als de film eenmaal draait is de deur gesloten.

Workshop haarvlechten Woensdag 7 September


Vanwege groot succes vorig jaar, organiseert CFH dit jaar weer een vlechtcursus voor de jeugd (8 tot 16 jaar) van Sint Pancras. Op deze avond kun jij leren om de mooiste vlechten te maken. Ken je de vissengraat, de waterval of de haarbandvlecht al? Na deze avond ken je ze!

Uiteraard wordt het een gezellig geheel, onder het genot van een muziekje, snoeperijen en een drankje.

Maandag 5 september 18.30 - 20.30 uur

Woensdag 7 september 18.30 - 20.30 uur

Geef je nu op voor één van bovenstaande datums! We zullen op elkaar leren vlechten, dus je kunt je ook opgeven met een vriendin. Een toegangskaartje kost €3,- p.p. en schaf je aan in de salon van CFH Care For Hair. Elke deelneemster ontvangt een leuke goodiebag aan het einde van de avond.

CFH Sint Pancras

Bovenweg 86

Tel: 072-5627016

sintpancras@careforhair.nl

www.careforhair.nl

Wandeltocht Historische Vereniging Woensdag 7 September


Evenals vorige jaren wordt de gelegenheid geboden om een historische wandeling te maken door ons mooie dorp, onder leiding van een gids. We vertrekken om 19.00 uur vanaf dorpshuis De Geist. De kosten voor deze wandeling bedragen € 7,50 per persoon, af te dragen bij de start. Hiervoor krijgt u behalve de wandeling, koffie en gebak na afloop. Het is tenslotte feestweek.

In verband met het beschikbare aantal gidsen is opgave vooraf verplicht. Dit kunt u doen tot uiterlijk dinsdag 6 september. U kunt dit mondeling, telefonisch of per e-mail doen bij Bram Kout, tel: 072-564 30 12, e-mailbramjannie@quicknet.nl of bij Jan Steltenpool, tel: 072-564 29 08, e-mail janenelja@quicknet.nl

Klaverjassen met loterij Woensdag 7 September


Tijdens de Nazomerfeestweek is deze woensdagavond het bekende Klaverjastoernooi. De inschrijving start om 19.30 uur. Kosten per koppel zijn € 5,00. Wat krijgt u hiervoor: een kopje koffie/thee, taartje en een hapje. Om 20.00 uur worden de kaarten geschud en zullen de punten weer bij elkaar gekaart worden voor de prijzen.

Uiteraard hebben we ook weer een verloting met leuke prijzen!

Wijnproeverij Woensdag 7 September


Deze avond staat de gezelligheid voorop. Anderhalf uur genieten van heerlijke wijnen die worden geschonken door "Het depot van Rootring-wijnen".

De bedoeling van deze avond is om u op een gezellige manier te laten kennis maken met 6 soorten wijnen, ook wordt hierbij een klein hapje geserveerd.

Lokatie is de Oostwal, kosten zijn € 15,- per persoon.

Het begint om 20.00 uur maar bij veel animo worden er twee groepen gemaakt met begintijden van 19.00 uur en 20.30 uur.

Aanmelden kan via mailadres: anna_wj@live.nl. Uiterlijk betalen 4 september op IBAN: NL03INGB0005143488 t.n.v. M. Wognum onder vermelding van je naam en telefoonnummer.
Modeshow Donderdag 8 September


Deze donderdagmorgen wordt er weer een modeshow georganiseerd, dit jaar wederom met medewerking van Janszoon Mode uit Oudorp.

Ingrid, Mariëtte, Greetje, Marga, Jeanet, Saskia, Carola en Anna, de Pancrasser modellen, zullen u setjes showen die de komende herfst en winter actueel zijn.

Behalve een stand met leuke hebbedingetjes is Esther Bodegraven met haar Handsfree Nailservice ook aanwezig.

De modeshow zal om 10.00 uur beginnen in dorpshuis “de Geist”. Natuurlijk is het eerste kopje koffie gratis.

Kom gezellig langs en geniet van de kleding van Janszoon Mode

Kermis Donderdag 8 September


De kermis is dit jaar weer op de vertrouwde plek, op het plein bij zwembad de Bever aan de Kastanjelaan.

Behalve de zweef staan er dit jaar natuurlijk ook weer de draaimolen, de oliebollenkraam, de grijpkraantjes en de kraam met touwtje trekken.

Woensdagmiddag tijdens de Nazomerpretmiddag kun je ook een ritje maken in de zweef of draaimolen.

Houdt u niet van dat gedraai of gezwier, kom dan gewoon gezellig kijken.


Kinderworkshop in de Rank Donderdag 8 September


Dit is een kindermiddag voor de basisschool, die wordt georganiseerd door de meidenclub Van de Protestante Gemeente in Sint Pancras.

Alles meisjes en jongens van de bassischool zijn zeer welkom, om met ons te gaan knutselen.

Elk jaar maken we weer iets anders. Wat we deze keer gaan knustelen blijft een verrassing!

Heb je zin om met je klasgenootjes of vriendje/vriendinnetje mee te doen ben je welkom vanaf 15.45 uur tot 17.15 uur, in de Rank naast de Witte Kerk.

Het is een inloop dus kom je wat later is dat geen probleem.

Wij hebben er erg veel zin in ik hoop dat jullie mee komen knutselen.

Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden.

Tot donderdag,

De Meidenclub.

Stratenloop voor kinderen en volwassenen Donderdag 8 September


Alweer voor de vijfde keer organiseren wij de stratenloop bij zwembad de Bever. De kleinste kinderen lopen op het grasveld van zwembad de Bever. De oudere kinderen lopen 1, 2 of 3 rondes op de straat, met de start op de Kastanjelaan (voor het zwembad). Na afloop is er een prijsuitreiking en voor iedereen een kleine verrassing.

Vanaf 1 september is het mogelijk om je in te schrijven bij Groentespecialist Jan Volkers, Bovenweg 78. Inschrijven is ook mogelijk voor aanvang van de loop, bij de ingang van zwembad De Bever. Afgelopen jaren was het erg druk dus wees op tijd!

Deelname is gratis en op eigen risico. Zorg ervoor dat je op tijd klaar staat voor de start!

Parcours: Kastanjelaan, Eikenlaan, Wilgenlaan, AVH Destreelaan.


Programma stratenloop 2016 : Donderdag 8 September


TijdstipStart   LeeftijdlocatieRondeafstand
18.45 uurkinderen1 t/m 3 jaarveld Bever1 ronde
18.48 uurkinderen4 t/m 5 jaarveld Bever2 rondes
Aansluitendprijsuitreiking
19.10 uurkinderen6 t/m 8 jaarstraat1 ronde575     mtr.
19.15 uurkinderen9 t/m 12 jaarstraat2 rondes1.150     mtr.
19.35 uurkinderen13 t/m 17 jaarstraat3 rondes1.725     mtr.
19.36 uurvolwassenenstraat7 rondes4.025     mtr.
Aansluitendprijsuitreiking

Voor meer info kun je bellen met:
Jan Volkers: 072-5642494 of Sandra Volkers 06-44448610

Wandeltocht Historische Vereniging Donderdag 8 September


Evenals vorige jaren wordt de gelegenheid geboden om een historische wandeling te maken door ons mooie dorp, onder leiding van een gids. We vertrekken om 19.00 uur vanaf dorpshuis De Geist. De kosten voor deze wandeling bedragen € 7,50 per persoon, af te dragen bij de start. Hiervoor krijgt u behalve de wandeling, koffie en gebak na afloop. Het is tenslotte feestweek.

In verband met het beschikbare aantal gidsen is opgave vooraf verplicht. Dit kunt u doen tot uiterlijk dinsdag 6 september. U kunt dit mondeling, telefonisch of per e-mail doen bij Bram Kout, tel: 072-564 30 12, e-mailbramjannie@quicknet.nl of bij Jan Steltenpool, tel: 072-564 29 08, e-mail janenelja@quicknet.nl

Oefenen kloeten Donderdag 8 September 


In 1983 is de Kloetvereniging “Geestmerambacht” in Sint Pancras opgericht.
Wij wilden deze manier van varen voortzetten, omdat door de verkaveling, het niet meer werd gedaan door de tuinders om naar hun akker te gaan om daar te gaan werken of te oogsten. Wij hebben daarom een vereniging opgericht en het is nu een traditionele sport geworden. Bijna nergens wordt het meer gedaan, overal zijn nu de fluisterbootjes gekomen.

Wij houden nog enkele wedstrijden per jaar en trainen op donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur op de ijsbaan in Sint Pancras, want kloeten kun je leren. Kom het proberen!

Tijdens de Nazomerfeesten willen wij na een aantal jaren van afwezigheid, weer een wedstrijd organiseren. Het Kloet-Kampioenschap van Sint-Pancras. Doe mee of kom kijken op zaterdag 10 september om 15.00 uur op de ijsbaan.

U kunt zich ter plekke inschrijven. Voor meer informatie namens de Kloetvereniging Ria Bouma voorzitter telefoon 06-44630183 email-adres regionh@quicknet.nl

Workshop percussie Donderdag 8 September 


De trommels en ritmes van het Carnaval in Rio staan in deze swingende workshop centraal. Onder leiding van de ervaren percussionist Jeroen Dekker leert u in korte tijd verschillende ritmes van de Samba Reggae. Door samen te spelen ontstaat een heuse Bateria (drumgroep) en waant u zich in Brazilië! Voor de instrumenten wordt gezorgd. Diversão garantie!

We beginnen de avond om 19:30 uur met een kopje koffie/thee met wat lekkers.

De workshop Samba start om 20:00 uur en duurt 60 minuten. De kosten bedragen € 10,- per persoon.

De minimumleeftijd is 10 jaar.

Graag aanmelden uiterlijk 5 september bij Lydia Zwarenkant: lydia64@ziggo.nl (met vermelding van naam en telefoonnummer).

Om voldoende decibellen te produceren is het minimum aantal deelnemers 15 personen.

Zijn er teveel aanmeldingen, wordt de groep in tweeën gesplitst en is de aanloop voor de tweede groep 20:30 uur.

Pokeren Donderdag 8 September 


Ook dit jaar staat de pokeravond op het programma. Elke keer zijn het toch weer de diehards die het aandurven om een gokje te wagen. Met bluffen hebben ze totaal geen moeite. Heeft u geen zin om mee te doen dan is het altijd leuk om naar die verhitte hoofden te kijken van zowel het mannelijk als het vrouwelijk geslacht. Wil je er aan mee doen moet je minimaal 18 jaar zijn maar je mag ook 80 zijn. Het begint om 20:00 uur bij café Rust Wat. .

Fijn op 't Plein Vrijdag 9 September


Tijdens de markt is het "Fijn op 't plein" bij B3. Bij mooi weer hebben we ons terras buiten staan en gezellige muziek zal zeker niet ontbreken!
Onder het genot van een bak koffie of wat anders te drinken even ontspannen van de drukte van de markt.
Binnen draaien we een fotovoorstelling van alles wat er tijdens de Nazomerfeesten allemaal te zien en te doen was bij B3.
Tijd 15.00 tot 20.00 uur.

Loterij tijdens de markt Vrijdag 9 September


Op de markt staat dit jaar ook uiteraard weer een kraam van de Nazomerfeesten. Hier kunt u ons aanspreken over de Nazomerfeesten. Ook kunt u ons steunen door een lootje te kopen. Een lot kost € 5 en het goede nieuws is, u heeft altijd prijs! Wij zien u graag weer op de vertrouwde plek: tegenover de Geist, in het hoekje!

Markt Vrijdag 9 September


De vrijdag van de feestweek is, net als voorgaande jaren, de dag van de traditionele Nazomermarkt. Ook dit jaar vindt de markt plaats van 15.00 tot 20.00 uur zodat de mensen die op deze dag moeten werken ook de tijd hebben om op hun gemak alle kramen te kunnen bekijken.

Uiteraard hebben we weer aan iedereen gedacht, dus de kramen zijn zeer gevarieerd. U kunt weer terecht voor leuke tweedehands spullen, nieuwe artikelen en uiteraard ook voor een hapje eten.

Voor informatie of een kraam huren, kunt u terecht bij onze marktmeesters Anneke Pennings of Klaas de Graaf vianazomermarkt@hotmail.com of telefoonnummer: 06-11246401

Kermis Vrijdag 9 September


De kermis is dit jaar weer op de vertrouwde plek, op het plein bij zwembad de Bever aan de Kastanjelaan.

Behalve de zweef staan er dit jaar natuurlijk ook weer de draaimolen, de oliebollenkraam, de grijpkraantjes en de kraam met touwtje trekken.

Woensdagmiddag tijdens de Nazomerpretmiddag kun je ook een ritje maken in de zweef of draaimolen.

Houdt u niet van dat gedraai of gezwier, kom dan gewoon gezellig kijken.

Koppelschaaktoernooi Opening '64 Vrijdag 09 September


Het schaakspel heeft de naam een serieuze aangelegenheid te zijn, waarbij absolute stilte vereist is, maar het kan ook anders! Op vrijdagavond 9 september organiseert schaakvereniging Opening ’64 het jaarlijkse koppelschaaktoernooi, waarbij er regelmatig uitbundig gelach of een schreeuw van frustratie door de speelzaal klinkt. Bij het koppelschaken wordt er namelijk gespeeld in teams; aan één bord nemen twee spelers het met de witte stukken gezamenlijk op tegen twee zwartspelers. Het feit dat beide teamleden om de beurt een zet uitvoeren kan leiden tot hilarische situaties. Een prachtig plan kan zomaar in rook opgaan wanneer uw teamgenoot iets anders in gedachten heeft!

Om plezier te beleven aan het koppelschaken hoeft u geen ervaren schaker te zijn, ook beginners zullen zeker een leuke avond hebben! Nieuwsgierig geworden? U kunt op de avond zelf gewoon langskomen, zowel als ‘koppel’ als alleen! Aanmelden is mogelijk tot 20.00 uur.

Muziek in de Geist Vrijdag 9 September


Tijdens en na de Nazomermarkt is het een en al gezelligheid bij dorpshuis De Geist, U kunt zowel binnen als buiten op het terras genieten van een heerlijk kopje koffie en van een biertje of wijntje.
En als de markt bijna afgelopen is hebben wij een topband in huis, welke band houden wij nog even geheim.
Komt allen genieten van goede muziek en een overheerlijk biertje.

Muziek in de Oostwal Vrijdag 9 September


Na de markt is het ook altijd gezellig druk in sportcafé de Oostwal.

Vanavond: LET`S DANCE! Paul Ekelmans draait de heerlijkste `70s, `80s en `90s Dancemuziek!

Peuterpret Zaterdag 10 September


Dit jaar nieuw op het programma, vermaak voor de kleintjes met peuter pret! Tijdens deze ochtend wordt de sporthal een groot speelparadijs met springkussens, ballenbak, muziek, schminken, ballonvouwen en heel veel pret! Ook komt clown Juju een vrolijke act verzorgen. Ben je tussen de 2-4 jaar en heb je zin in veel pret? Kom dan gezellig samen spelen in de Oostwal! Wij zorgen voor limonade en iets lekkers, ook krijgt iedereen een leuk 'napret' tasje mee voor thuis.

De pretochtend is van 10:00 tot 12:00 uur en er is plaats voor 40 kinderen. Clown Juju verzorgt om 10.15 uur en 10.45 uur een optreden van 30 minuten voor 20 kinderen. Voor en na het optreden wordt er vrij gespeeld in de sporthal. De kosten zijn € 3,50 per kind, aanmelden kan tot 6 september bij Danielle de Gier viadanielledegier@hotmail.com of 06-14264

Expositie Fam. Van Veen Zaterdag 10 September


Traditiegetrouw is de familie van Veen tijdens het kunstrouteweekend weer van de partij in de Witte Kerk. Zij exposeren daar wederom met uiteenlopende objecten. Broers, zusters, kinderen en kleinkinderen hebben weer prachtige kunst ontworpen en gemaakt.

WEES WELKOM op 10 en 11 september van 11.00-17.00 uur.

U vindt de Ned. Herv. Kerk(Witte Kerk) aan het Kerkplein 1 te Sint Pancras.
Openingstijden ; zaterdag 7 september van 11.00 uur tot 17.00 uur en zondag 8 september van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Kunstroute Zaterdag 10 September


Kunstenaars uit het dorp geven u de mogelijkheid om hun werk te laten zien, op 10 en 11 september van 11.00 uur tot 17.00 uur. U mag zelf uw route bepalen en hoeft niet de nummers te volgen! De paarse wimpels en borden met nummers wijzen u tijdens de kunstroute waar de exposities zijn.
1Kaf FotografieParallelweg 17Fotografiekaffotografie.nl
2Groepsexpositie Het BakenBovenweg 68
 Harry RaatSchilderijen
 Jessica FransSchilderijenjessicafrans.nl
 Marijke KrulAcrylschilderijen
 Jackeline ZuttPortretschilderijen
 Rina DolstraSchilderijen
 Hester ValkeringBeeldenKleiboet.nl
 Leerlingen Groep 7 8Groepskunstwerk
3De BerckenLupinehof
 Marianne DuifSchilderijenmarianne-duif.nl
 Cees BoodSchilderijenceesbood.nl
   4Anneke DekkerRozenlaan 31Sieradenannekedekkergoudsmid.nl
5Marianne van BreugelRozenlaan 11Kunstverrassing
6José de VisserRozenlaan 7Glaskunstglashelderglas.nl
7Marjolijn Bobeldijk-MolBovenweg 3Intuitieve schilderijen
8Familie van VeenWitte KerkjeFamily Art
9Ans KoorenKerkplein 20Collages
10Ad Bertie DekkerDaalmeerpad 7Natuursteen
 Tiny Dekker         “ “Macrofotografie
11Tiny van DijkhuizenBenedenweg 86Schilderijen
12Dina VroegopBenedenweg 97Metalen Bomen, Schilderijen
13Wim MeylesBenedenweg 127Sculpturen in houtwimmeyles.nl

De definitieve deelnemerslijst ligt van tevoren klaar bij de Readshop, Dekamarkt en bij de deelnemers zelf. Op de Facebookpagina “Kunstroute Sint Pancras” kunt u meer informatie vinden over de kunstenaars.

Wilt u volgend jaar meedoen?

Meld u aan bij José de Visser: 072-5642345 / jose.devisser@ziggo.nl

Trekker- Oldtimershow / tourtocht Zaterdag 10 September


Evenals voorgaande jaren is er weer een oldtimer-/ trekker show en rondrit. De oldtimers en trekkers verzamelen bij de Oostwal rond 12.00 uur. Een ieder die mee wil rijden hoeft zich nergens op te geven maar gewoon naar de sporthal te komen!

Dus duik in de schuur en pak die oude Solex, Agria, Kreidler, Zundapp, oude auto of trekker. Stel hem op bij de Oostwal en vertel je verhaal, vul dit eventueel aan met foto’s zodat men helemaal mee kan genieten met jouw voertuig. Ieder jaar worden de aantallen groter en de verhalen mooier.

Om 13:00 uur start de rondrit door Sint Pancras om dan ongeveer een uur later weer bij de Oostwal te parkeren voor de bezichtiging van al dat moois uit vervlogen tijden. De route is ook dit jaar weer door de dhr. Bakker verzorgt en hij zal ook weer voorop rijden met zijn trekker. Er rijdt ook een platte wagen mee, degene die hierop mee wil rijden kan zich voor 13:00 uur melden bij de platte wagen en maakt een onvergetelijke rondrit.

Veel plezier gewenst en neem mooi weer mee.

Ringsteken Zaterdag 10 September


Bijna is het zover en kunnen jullie weer ringsteken. Het is elke keer weer superleuk en spannend, zowel voor jong en oud.

Degene die dit jaar het leukst verkleed is of zijn paard/paardenkar versierd heeft krijgt een extra mooie prijs!!!!!

Dus ben je een paardenfreak of heb je altijd al in een paardenkar willen zitten, schrijf je in bij Sandra Klockenbrink tel: 072-5611004 of stuur een mailtje naar: klockenbrink26@zonnet.nl

Het ringsteken begint om 13.30 uur tot 15.30 uur op de AVH Destreelaan.

Voor degene die de meeste punten heeft behaald ligt een leuk prijsje klaar!

Neem je vriendinnetjes, vriendjes, papa, mama, opa, oma en buren mee om je aan te moedigen en wie weet willen zij ook wel op de kar, want het is een activiteit voor jong en oud!

Tot zaterdag, groetjes Sandra

Jeu de Boules Zaterdag 10 September


Wanneer de zon schijnt op 10 september dan nodigen wij, van Jeu de Boules Club "De Geist" u uit om eens een kijkje te komen nemen en/of een spelletje mee te spelen op het terrein naast de IJsbaan. Wij zijn bijzonder trots op onze tien banen, drie langs het water en zeven beschut in het groen. Op ons terras kunt u een kopje koffie drinken of een glaasje fris. U bent van harte welkom tussen 14.00 en 16.00 uur.

Kloeten Zaterdag 10 September


In 1983 is de Kloetvereniging “Geestmerambacht” in Sint Pancras opgericht.
Wij wilden deze manier van varen voortzetten, omdat door de verkaveling, het niet meer werd gedaan door de tuinders om naar hun akker te gaan om daar te gaan werken of te oogsten. Wij hebben daarom een vereniging opgericht en het is nu een traditionele sport geworden. Bijna nergens wordt het meer gedaan, overal zijn nu de fluisterbootjes gekomen.

Wij houden nog enkele wedstrijden per jaar en trainen op donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur op de ijsbaan in Sint Pancras, want kloeten kun je leren. Kom het proberen!

Tijdens de Nazomerfeesten willen wij na een aantal jaren van afwezigheid, weer een wedstrijd organiseren. Het Kloet-Kampioenschap van Sint-Pancras. Doe mee of kom kijken op zaterdag 10 september om 15.00 uur op de ijsbaan.

U kunt zich ter plekke inschrijven. Voor meer informatie namens de Kloetvereniging Ria Bouma voorzitter telefoon 06-44630183 email-adres regionh@quicknet.nl

Volleybaltoernooi Zaterdag 10 September


Zaterdag 10 september is er weer een groot volleybaltoernooi voor families, bedrijven, vriendengroepen of buurtjes.

Thema: Cowboys en indianen.

Eenieder vanaf 18 jaar die een team van 6 spelers, liefst gemengd, op de been kan krijgen kan zich inschrijven. Stuur een mail naar: volleyballen@outlook.com

Natuurlijk zijn er weer prijzen voor de origineelste teams!

Het toernooi wordt gehouden op het Vroneveld vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur. Daarna drinken we een heerlijke borrel en proosten we op de gemaakte prestaties.

Uiteraard denken we ook aan de innerlijke mens, want van al dat sporten krijg je trek! En uiteraard is er ook weer voor een zanger gezorgd voor een gezellig nazomerfeestje!

Tegen een kleine vergoeding kun je tussendoor terecht bij onze bbq.

De inschrijfkosten bedragen € 20,- per team.

Kom gezellig een balletje wagen en doe mee! Tot dan!

Expositie Fam. Van Veen Zondag 11 September


Traditiegetrouw is de familie van Veen tijdens het kunstrouteweekend weer van de partij in de Witte Kerk. Zij exposeren daar wederom met uiteenlopende objecten. Broers, zusters, kinderen en kleinkinderen hebben weer prachtige kunst ontworpen en gemaakt.

WEES WELKOM op 10 en 11 september van 11.00-17.00 uur.

U vindt de Ned. Herv. Kerk(Witte Kerk) aan het Kerkplein 1 te Sint Pancras.
Openingstijden ; zaterdag 7 september van 11.00 uur tot 17.00 uur en zondag 8 september van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Kunstroute Zondag 11 September


Kunstenaars uit het dorp geven u de mogelijkheid om hun werk te laten zien, op 10 en 11 september van 11.00 uur tot 17.00 uur. U mag zelf uw route bepalen en hoeft niet de nummers te volgen! De paarse wimpels en borden met nummers wijzen u tijdens de kunstroute waar de exposities zijn.
1Kaf FotografieParallelweg 17Fotografiekaffotografie.nl
2Groepsexpositie Het BakenBovenweg 68
 Harry RaatSchilderijen
 Jessica FransSchilderijenjessicafrans.nl
 Marijke KrulAcrylschilderijen
 Jackeline ZuttPortretschilderijen
 Rina DolstraSchilderijen
 Hester ValkeringBeeldenKleiboet.nl
 Leerlingen Groep 7 8Groepskunstwerk
3De BerckenLupinehof
 Marianne DuifSchilderijenmarianne-duif.nl
 Cees BoodSchilderijenceesbood.nl
   4Anneke DekkerRozenlaan 31Sieradenannekedekkergoudsmid.nl
5Marianne van BreugelRozenlaan 11Kunstverrassing
6José de VisserRozenlaan 7Glaskunstglashelderglas.nl
7Marjolijn Bobeldijk-MolBovenweg 3Intuitieve schilderijen
8Familie van VeenWitte KerkjeFamily Art
9Ans KoorenKerkplein 20Collages
10Ad Bertie DekkerDaalmeerpad 7Natuursteen
 Tiny Dekker         “ “Macrofotografie
11Tiny van DijkhuizenBenedenweg 86Schilderijen
12Dina VroegopBenedenweg 97Metalen Bomen, Schilderijen
13Wim MeylesBenedenweg 127Sculpturen in houtwimmeyles.nl

De definitieve deelnemerslijst ligt van tevoren klaar bij de Readshop, Dekamarkt en bij de deelnemers zelf. Op de Facebookpagina “Kunstroute Sint Pancras” kunt u meer informatie vinden over de kunstenaars.

Wilt u volgend jaar meedoen?

Meld u aan bij José de Visser: 072-5642345 / jose.devisser@ziggo.nl

Helikoptervluchten Zondag 11 September


Een onbewolkte nazomerdag, het zonnetje schijnt en je krijgt de mogelijkheid om Sint Pancras vanuit de lucht te zien. Wat kun je nog meer wensen? Niets toch?

Locatie: Gedempte Veert / De Helling

Tijdstip eerste vlucht: 10:00 uur

Vliegtickets: € 30 p.p.

Vluchtduur: 6 minuten

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 1 augustus bij:

Nelleke Bruns, Boeterslaan 34, Sint Pancras tel. nr.: 072-5642892

Anna Wognum, Benedenweg 79, Sint Pancras tel.nr.: 072-5642996

Het terrein ten behoeve van dit evenement is beschikbaar gesteld door Recreatieschap Geestmerambacht

Afsluitfeest Nazomerfeesten 2016 Zondag 11 September


Aan al het goede komt een eind. Zo ook aan de Nazomerfeesten van 2016. Deze sluiten we af bij sportcafé de Oostwal. Ingrediënten:
- Op de platte kar: Feestband RITS RATS
- Buitentap
- Barbecue (om deel te nemen moet je je wel even opgeven)

Kom gezellig even napraten!