ZUID-SCHARWOUDE - Het Langedijker Koor en fanfarekorps Apollo geven zondag 11 januari een nieuwjaarsconcert in De Binding. Daarmee wordt meteen het eerste lustrum van het samenwerkingsverband tussen beide verenigingen gevierd. De voorgaande vier jaren was het optreden steevast tot op de laatste plaats uitverkocht. Ook deze editie pakken beide verenigingen weer flink uit; er wordt veel nieuw werk ten gehore gebracht. Ook is het gezamenlijke repertoire uitgebreid en vernieuwd.


door Ruud de Waard
Het concert staat onder leiding van dirigenten Arie de Bree (Apollo) en Giancarlo Romita (Het Langedijker Koor). ,,Het wordt een mooie middag, waarbij voorafgaand aan de voorstelling met een vrolijke nieuwjaarsborrel een toast kan worden uitgebracht op het nieuwe jaar", aldus Ton Dölle, voorzitter van het Langedijker koor. ,,Het geheel wordt aan elkaar gepraat door Kirsten Dijk. Het Langedijker koor is een gemengd koor, met 136 leden, waarvan zestig procent vrouwen en veertig procent mannen. Het koor is opgericht in 1999, oorspronkelijk als smartlappenkoor. Maar na het aantreden van onze huidige dirigent, nu zeven jaar geleden, zijn we een andere richting ingeslagen, met het doel ons meer te onderscheiden van andere koren."
Wachtlijst
,,Het repertoire gaat van klassiek tot modern, van Jan Smit tot Verdi. Op dit moment is er een wachtlijst voor nieuwe leden, met uitzondering van bassen, want daar kan het koor nog wel wat versterking gebruiken. Een goede mix is noodzakelijk, omdat dirigent Giancarlo Romita alle arrangementen zelf schrijft en graag alles minimaal vierstemmig wil instuderen. Dus bassen die dit lezen en interesse hebben, kijk even op de website van Het Langedijker Koor. Of kom eens kijken tijdens een repetitieavond, dinsdagavond in de Wijde Veert te Noord-Scharwoude."
Eigentijdse muziek
Fanfare Apollo is een vereniging waar plezier en eigentijdse muziek voorop staat. De muzikanten geven gedurende het jaar meerdere verschillende concerten waarbij vaak wordt samengewerkt met andere muzikanten en kunstenaars. Toegankelijkheid staat daarbij voorop. Wie ook met een groep mensen samen muziek wil maken, is van harte welkom tijdens de repetities, dinsdagavond van 19.45 tot 21.45 uur in De Overbrugging in Noord-Scharwoude. Talent is belangrijker dan ervaring. Geen eigen instrument? Geen probleem. Ook wie graag wil leren een instrument te bespelen, is welkom om langs te komen.
Kaarten voor het nieuwjaarsconcert kosten € 7,50 per stuk en zijn verkrijgbaar bij Sandra’s Marktwinkel (Dorpsstraat 584 in Noord-Scharwoude), Marskramer (Dorpsstraat 542 in Noord-Scharwoude), Kapsalon CFH (winkelcentrum Broekerveiling), Jan Bouwes fietsen (Dorpsstraat 705 in Oudkarspel) en Keurslager Laus Klaver (Dorpsstraat 550 in Noord-Scharwoude).