Op 15-jarige leeftijd kreeg Alex Wegman (23) uit Heerhugowaard te horen dat hij botkanker had. Na een aantal chemo’s was een amputatie van zijn linkerarm de enige mogelijkheid om te overleven. Er volgde een moeilijke periode en toch besefte hij dat opgeven geen optie was. We kennen hem als de drummer die in het programma Holland’s Got Talent als OneArmed optrad met zijn bijzondere act waarvoor hij een staande ovatie kreeg. Aanstaande zondag 5 juni sluit hij als drummer het KWF evenement SamenLoop voor Hoop in Hollands Kroon af.
Kracht
“Toen ik hoorde dat ik mijn arm zou moeten missen, stond alles stil. Mijn eerste gedachte was dat ik niets meer zou kunnen en mijn hele toekomst in de muziek geen optie meer was. Met één arm zou ik het gewoon niet redden.” Maar Alex vond de kracht om door te zetten en is nu een succesvolle drummer. Hij behaalde de halve finale van het programma Holland’s Got Talent met zijn bijzondere act OneArmed.
Zichtbaar
Vorige jaar liep Alex in zijn woonplaats Heerhugowaard als survivor de eerste ronde van SamenLoop voor Hoop mee. “De kaarsenceremonie was heel indrukwekkend. Je ziet langs het pad allemaal kaarsenzakken staan voor mensen die strijden tegen kanker of de ziekte niet overleefd hebben. Ik vond het bizar om te zien hoeveel mensen met kanker te maken hebben. Tijdens SamenLoop voor Hoop wordt kanker ineens heel zichtbaar.”
Bijzonder
“Het is bijzonder dat ik nu voor de derde keer als artiest SamenLoop voor Hoop mee mag maken.’’ Vorig jaar liep Alex als survivor tijdens SamenLoop voor Hoop in Heerhugowaard mee. “Mijn optreden is aanstaande zondag na de chequeoverhandiging aan KWF. Dat moment moet gevierd worden met een feestje en daar ga ik voor zorgen. Ik ga er een knallend einde van SamenLoop voor Hoop Hollands Kroon van maken!”.


SamenLoop voor Hoop is een lokaal 24-uurs durende wandelestafette om geld in te zamelen voor kankeronderzoek vanuit KWF kankerbestrijding. 24 uur lang lopen teamleden afwisselend op een parcours. Tijdens deze estafette worden er verschillende activiteiten georganiseerd en staat alles in het teken van de voortdurende strijd tegen kanker. Rondom de estafette bestaat een programma boordevol muziek en activiteiten voor zowel de lopers alsmede voor de bezoekers. Wanneer de avond valt zullen kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours verlichten. Tijdens deze ceremonie worden dierbaren herdacht en het leven gevierd. Na 24 uur wordt gezamenlijk de Slotronde gelopen en wordt de eindopbrengst van alle acties bekendgemaakt.

Dit weekend vindt SamenLoop voor Hoop Hollands Kroon plaats op het terrein van de SV Wieringerwaard aan de Sportlaan 54 van 4 juni 2016 om 14.00 uur (openingsceremonie) tot en met 5 juni 2016 om 14.00 uur (afsluiting). Wil jij Alex in actie zien? Kom dan aanstaande zondag 5 juni naar SamenLoop voor Hoop Hollands Kroon.