De gemeente, Stichting Sport Servicepunt Langedijk, Stichting Tennisbanen Sint Pancras, de betrokken sportverenigingen en de exploitanten zijn blij dat de sportaccommodatie na de brand vorig jaar herbouwd is en weer gebruikt kan worden.

Wethouder sport en accommodatie Jasper Nieuwenhuizen verricht om 13.00 uur de openingshandeling. Nieuwenhuizen geeft aan blij te zijn met het resultaat. “Er is door iedereen hard gewerkt om verenigingen en onderwijsinstellingen zo snel mogelijk weer gebruik te kunnen laten maken van De Oostwal. Mooi dat dat binnen een jaar gelukt is”, aldus Nieuwenhuizen.

Sportclinics voor iedereen
Na de openingshandeling kan jong en oud van 13.30 tot 16.30 uur gratis kennis maken met de diverse sporten. Stichting Tennisbanen Sint Pancras, eigenaar van de tennishal, verzorgt sportclinics rolstoeltennis en regulier tennis. In de sporthal, geëxploiteerd door de Stichting Sportservicepunt Langedijk, worden onder andere clinics badminton, voetbal, handbal en karate gegeven. In het sportcafé, gerund door de heer en mevrouw Karels, is de hele middag een informatiemarkt. Na 16.30 uur is iedereen welkom in het sportcafé voor een feest met diverse artiesten.

Herbouw
Na de brand in oktober 2015 was het sportcomplex (Beverplein 2, Sint Pancras) totaal verwoest. De rook-, roet- en waterschade was zo groot dat de sportverenigingen en scholen bijna een jaar lang uit moesten wijken naar andere sportlocaties. De herbouw is afgerond en vanaf het nieuwe schooljaar kan iedereen weer terecht in De Oostwal.