ZUID SCHARWOUDE - Op donderdag 27 juli 2017 is er op het fraaie Van Dam orgel in de Kooger Kerk te Zuid-Scharwoude een orgelconcert met de Hollands-Canadese organist Andre Knevel. De aanvang is om 20.00 uur.

Andre Knevel is geboren in Bussum. Reeds op zeer jonge leeftijd voelde hij zich tot het orgel aangetrokken. Toen hij 8 jaar oud was kreeg hij zijn eerste orgel- en pianolessen. Zijn leraren waren o.a. dr J.A.M. van Stokkum, Rutger van Mazijk en Willem Hendrik Zwart. Andre Knevel gaf zijn eerste officiële orgelconcert toen hij 19 jaar oud was. Korte tijd later werd hij als organist benoemd in de Gereformeerde Gemeente te Hilversum. Op uitnodiging bespeelde hij diverse Franse orgels o.a. in de Kathedraal St. Eustache, Kathedraal Sacre-Coeur en de Kathedraal in Sens.

In 1975 emigreerde Andre Knevel naar Canada, waar hij in St. Catharines, Ontario, zijn onderkomen heeft. Hij is daar verbonden aan verschillende christelijke scholen als muziekdocent. Tevens is hij ter plaatse kerkorganist. Andre Knevel heeft zijn orgelstudie voortgezet bij dr John Tuttle, orgeldocent verbonden aan de Royal Conservatory in Toronto, waar hij werd opgeleid voor orgeldiploma B.
Andre Knevel maakt vele concertreizen door Canada, Amerika, Europa, en Zuid-Afrika. Als veel gevraagd organist is hij jaarlijks op zomertournee in Nederland en Duitsland voor het geven van 30 tot 40 concerten. Zo heeft hij op uitnodiging een tweetal concerten gegeven in Roemenië, te weten in de St. Gheorghe Cathedral in Timisoara en de St. Joseph Cathedral in Boekarest.
Andre staat bekend voor zijn improvisatietalent en is voortreffelijk in het vertolken van de ‘grote meesters’. Door zijn muzikale begaafdheid is Andre een begrip op de Europese en Noord-Amerikaanse orgelbank geworden. Hij is een veel gevraagd organist voor het begeleiden van koren en solisten. Ook schrijft hij muziek voor orgel (Ambitus-serie en Cantique). Andre heeft inmiddels een groot aantal cd’s op zijn naam staan. Op deze manier hoopt hij zijn gaven en talenten voor muziek te delen met zijn publiek. In 2010 werd zijn 40-jarig organistenjubileum herdacht.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn voor aanvang in de kerk verkrijgbaar à € 10 kinderen t/m 11 jr. € 5 Verdere informatie: www.zingenenzo.com