LANGEDIJK - Op vrijdag 18 december geeft Willeke Smits vanaf 20.00 uur een orgelconcert op het Van Dam orgel in de Kooger Kerk te Zuid-Scharwoude. Willeke Smits is de graag gehoorde organist van de Hooglandse Kerk te Leiden en gaf op veel plaatsen haar fantastische visitekaartje af en is op verzoek nu te horen op dit geweldige instrument. De concertcommissie is dan ook blij met haar komst naar Zuid-Scharwoude. Het concert begint om 20.00 uur, kerk open vanaf 19.30 uur Kaarten zijn via reserveren in beperkte mate en uitsluitend online verkrijgbaar à € 12,50 via e-mail naar toegangskaart@gmail.com o.v.v. concertdatum en het aantal kaarten. Verdere informatie: www.zingenenzo.com

Willeke Smits studeerde orgel (bij Kees van Houten en Reitze Smits), kerkmuziek (bij Bernard Winsemius) en koordirectie (bij Krijn Koetsveld) aan het Utrechts Conservatorium. Daarna deed ze diverse vervolgstudies (koordirectie bij Joop Schets en piano bij Geoffrey Madge).

Willeke heeft een bloeiende concertpraktijk waarin een uitdagende programmering centraal staat. Ze concerteert solistisch in binnen- en buitenland, maar begeleidt ook met veel passie koren en solisten. Verder is ze organist van de Hooglandse Kerk te Leiden, waar ze het monumentale De Swart–Van Haagerbeerorgel en het romantische Willisorgel bespeelt. Ze heeft daarnaast een privé-lespraktijk voor orgel en piano. Voor de stichting Kerkzang.nl organiseert zij de jaarlijkse Kerkmuziekdagen voor de Jeugd, waar kinderen en tieners in een muziekkamp kennis maken met vocale kerkmuziek.

Willeke bracht diverse cd's uit waarvan de cd met orgelwerken van Hendrik Andriessen een 10 kreeg in het blad Luister. Ze bracht een dubbel-cd uit met werken van Johann Gottfried Walther, ondergewaardeerd tijdgenoot van Johann Sebastian Bach, die met een 10+ in het blad De Orgelvriend werd geprezen. Een niet minder groot succes is de verschijning van 'Happiness', een cd waar je vrolijk van wordt! Naast de muzikale werkzaamheden is Willeke bestuurslid van de Stichting Utrecht Orgelland.