BROEK OP LANGEDIJK - Al vijf jaar lang is het Pakhuis van Sinterklaas in Museum BroekerVeiling een steeds verder groeiend succesnummer. "In het begin waren we blij met 1300 bezoekers", vertelt Jeroen van den Berg namens de museumorganisatie, "dit jaar rekenen we op zo'n drieduizend bezoekers verdeeld over drie weekends en woensdagmiddagen." Kortom, het groeit als kool... ehhh... Sints baard.
Sinterklaas heeft al uit Madrid laten weten dat hij met zijn pieten heel graag in Langedijk komt. Tenslotte worden zijn pieten in Museum BroekerVeiling heel goed getraind, maar wat Sinterklaas zo extra leuk vindt, is dat de kinderen ook een indoor-pietentraining kunnen volgen in de lighallen van het museum. Daar kunnen ze leren hoe je handig op het dak kunt klauteren, hoe je de pakjesboot kunt laden en varen, of hoe je pakjes door de schoorsteen gooit. Wat voor Sinterklaas ook belangrijk is, is dat de kinderen een button krijgen als ze met goed gevolg de training hebben afgerond.

Inzet

Sinterklaas laat telefonisch weten heel blij te zijn met de tomeloze inzet van diverse lokale partijen als Musicalvereniging Caecilia, dweil/straatorkest De Klinkers, Scouting Langedijk, het Trinitas College en Bouwbedrijf De Geus. "Mede dankzij hen zijn de eerste activiteiten tot een succes uitgegroeid", aldus Sinterklaas, die reikhalzend uitkijkt naar zaterdag. "Ik kom op 22 november aan in Broek op Langedijk en ga natuurlijk m'n pakhuis in het museum inspecteren. De 'Vrienden van de Sint' organiseren de boel daar."

Pakhuis

Woensdag 26 november vanaf 14.00 uur ontvangt Sint in winkelcentrum Broekerveiling graag weer veel kinderen. "Na afloop gaan we naar mijn pakhuis in het museum, om te genieten van alle activiteiten daar. Er zijn veel pieten en ik heb me laten vertellen dat er misschien wel een pietendisco is. Ik verheug me er op weer al die lieve mensen, maar vooral ook kinderen samen met mijn pieten in Langedijk te mogen begroeten", aldus Sinterklaas.