Muziek is al zo oud als de wereld en roept al net zolang dezelfde emoties op. Van klassieke muziek is dat al eeuwen onderkend, maar over popmuziek zijn de

meningen verdeeld. Toch kent ook de moderne muziek de kenmerken van echte kunst. Het appelleert aan die gevoelens die de mens door de eeuwen heen als wezenlijk ervaart. Liefde, harststocht, hoop en wanhoop, weemoed en verlangen, opstand en woede.

De wortels van de kwaliteitspopmuziek lopen via de blues, jazz en country terug naar waar het begon, nl. gospel in de, veelal zwarte, Amerikaanse kerken.

Veel liedjes zijn oppervlakkig en bedoeld als alleen amusement. Daar is niets mis mee, maar als je de moeite neemt iets dieper te graven vind je parels van teksten en oprechte emoties.

Met dit thema organiseert de Protestantse Gemeente Sint Pancras een TOP2000 kerkdienst op 13 december in het kerkelijk centrum De Regenboog. Een aantal

popsongs, uitgekozen door diverse mensen, zullen worden gespeeld door de Kerkband. De dienst begint om 19.00 uur (de kerk is open om 18.30 uur) en na afloop kunnen we nog gezellig nakletsen terwijl we luisteren naar muziek en een hapje en drankje kunnen nuttigen.

Iedereen die houdt van popmuziek waar een verhaal bij is, is van harte welkom in deze dienst.

Datum: 13 december 2015

Tijd: 19.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur)

Plaats: Kerkelijk Centrum de Regenboog, Bovenweg 91, Sint Pancras