Na het succes van augustus is er op 28 november een nieuwe nachtmarkt in Heerhugowaard. Deze keer met het thema sinterklaas en kerst. De plek is dezelfde als afgelopen zomer: Coolplein, boulevard en Stadsplein.Volgend jaar drie markten
Organisator Susanne van Zantvliet van het evenementenbureau Bags and Events uit Heerhugowaard heeft al 85 standhouders –meer dan op de vorige markt– uit het hele land geboekt en het aantal neemt nog steeds toe. Met het oog op de feestdagen zijn daar veel aanbieders van (kerst)decoraties bij en van speelgoed. ,,Maar ook van lekkernijen en hebbedingetjes.’’

Vroeger


De markt is deze keer wat vroeger dan de vorige. Duurde die tot middernacht, deze markt begint om vier uur ’s middags en duurt tot tien uur in de avond. ,,Als de koopavond is afgelopen gaan wij nog een uurtje door’’, aldus Van Zantvliet.

En dixielandband zal al lopend over de markt zorgen voor muziek. In de eerste uren zullen er wat (echte) Zwarte Pieten rondlopen. Bij hen kunnen kinderen een kleurplaat inleveren die ze binnenkort kunnen downloaden en uitprinten van de website www.bagsandevents.nl. Per leeftijdscategorie zijn er prijzen.

Van Zantvliet heeft na de succesvolle eerste nachtmarkt van 15 augustus erg veel enthousiaste reactie gekregen. Winkeliers uit Middenwaard die spijt hadden niet aan de eerste editie te hebben deelgenomen, staan nu in de rij.

Nog drie


Het blijft dan ook niet bij deze twee nachtmarkten. Onder voorbehoud van toestemming staan er voor volgend jaar nog drie op het programma. Op 22 mei –de avond voor Luilak– wil Van Zantvliet een evenement à la de jaarlijkse Haarlemse plantjesmarkt.

Op 3 juli, de eerste vrijdagavond van de zomervakantie, zou de tweede nachtmarkt moeten plaatsvinden en op de laatste vrijdag van die vakantie –op 14 augustus– de derde.