ZUID SCHARWOUDE - Op zondagmiddag 5 november 2023 zal de landelijk bekende Ierse Swingfolkband UNICORN weer een prachtig concert verzorgen in de Kooger Kerk . Entree : 15 euro/ pp; Aanvang 12.00 uur.

Uniek deze middag is dat Unicorn in de complete zespersoons bezetting zal aantreden , dus nog meer spektakel dan anders . Reserveer dus svp op tijd !! Keltische folk en swing, met Klezmer en Bluegrass uitstapjes. Licht in het hoofd, voeten van de vloer, dorstige keel – een optreden van Unicorn laat de toehoorders nooit onberoerd. De opzwepende Keltische muziek van de folkband loopt doorgaans uit op een feelgood swingfeestje waarbij uit volle borst wordt meegezongen. Maar laat niemand zich in de luren leggen door het schijnbaar achteloze gemak waarmee de band zich op het podium presenteert, achter die vrolijke façade gaan rasmuzikanten schuil die elkaar ragfijn aanvoelen.

Aanjagers van het Ierse folkspektakel zijn accordeonist Martien Tijburg en gitarist John Kuiper, het duo vormt inmiddels al 28 jaar het kloppende hart van Unicorn. Om hen heen maken de leadzangeressen Jolanda Traarbach en zangeres Renske den Uil , naast de nieuwe violiste Christina Knoll en natuurlijk Erna Sommer het team compleet. Stuk voor stuk professionals met een conservatoriumachtergrond, maar nu eenmaal ongeneeslijk behept met het Keltische folkvirus. De dames kleuren de Ierse en Schotse traditionals eigenwijs in, en stappen net zo makkelijk over op verwante genres als Bluegrass of Jiddische fiddlemuziek. Het zal dus een aanstekelijke zondagmiddag worden
met folk en fun in de Kooger Kerk te Zuid Scharwoude. Ook internationaal is de band een veel gevraagde act op zomerfestivals (o.a. Noorwegen, Duitsland, Frankrijk, Polen)

Wij zien U graag op zondagmiddag 5 november 2023 in de Kooger Kerk , Koog 30 ; Zuid Scharwoude. Aanvang concert: 12.00 uur ; Einde : ± 14.30 uur ; Entrée : € 15,- /pp Reserveren gewenst via concerten@koogerkerk.nl ; telnrs 0226340208 of 06 14161843 of de links op de websites.