Lichtjesavond in Langedijk is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie die veel publiek op de been brengt. Ook dit jaar zal Museum Broeker Veiling sprookjesachtig verlicht zijn in de kleuren van de gemeente Langedijk. Vanaf het terras van het museum of vanaf de steiger bij het afmijnlokaal heeft men een mooi en goed zicht op de verlichte en versierde schuitjes die langs varen.


In overleg met Museum BroekerVeiling is er dit jaar voor gekozen om de vaarroute aan te passen. De varende optocht zal, zoals oorspronkelijk ook het geval was, weer bij het museum starten. De reden is, dat het aantal deelnemende schepen steeds groter is geworden en dat de gewijzigde vaarroute naar verwachting van de organisatie tot een betere beheersbaarheid leidt.


Vaarroute:
start bij het Museum, langs Schapenland (Bruggesloot) de bewoonde wijk in, langs Smient (Trog veert) onder de brug van de Reiger door langs de Rietgans richting de Noorderplas om vervolgens in een ruime bocht richting de Achterburggracht en zo weer terug naar het Museum.


Voor toeschouwers zijn er langs de route diverse plekken waar de stoet goed te zien is; rond het museum, de NH1816 brug aan het begin van de Lepelaar, de kade bij Oosterheem, de brug op de Reiger, op de Noorderplas, de brug op de Lepelaar en bij het Oxhoofdpad.


Langedijk Waterrijk wenst u veel kijkplezier!