Met nog 1,5 maand te gaan en een zomervakantie voor de boeg zijn de voorbereidingen voor Beddenrace Langedijk al in volle gang. Stichting SportEvents Langedijk is in het leven geroepen en de inschrijvingen voor het evenement is al een aantal weken van start gegaan.

Dat de inschrijving is begonnen merken de jongens zeker. "Het aantal inschrijvingen gaat de goede kant op, wij zijn erg tevreden. Maar maak zoveel mogelijk mensen enthousiast en doe mee aan dit prachtige evenement. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd", aldus Olaf Bos. Vroeg inschrijven betekent namelijk dat je verzekerd bent van een startplaats. Daarnaast wordt je genoemd in de programmaflyer en deelnemerslijst in de krant. Zo kan iedereen zien dat jij de uitdaging aandurft en dus ook meer support kan verwachten.

"Er zijn redelijk veel deelnemers die voor het eerst meedoen. Je merkt dat Langedijkers toch ooit een keer mee willen doen met dit evenement. Het is dus zeker iets dat op de welbekende 'bucketlist' staat. De sfeer en de prestatie maakt het evenement bijzonder. Voor de Beddenrace Langedijk geldt ook zeker; meedoen is belangrijker dan winnen! Het is een fantastische prestatie om te finishen en een ieder loopt het in zijn of haar eigen tempo. Vooral wanneer het donker wordt en de versierde en verlichte straten maakt dit uniek."

Dat veel mensen de beddenrace een warm hart toedragen bleek wel uit de Facebookpagina 'Beddenrace-moet-blijven'. Binnen 24 uur kreeg deze pagina meer dan 1.000 likes. Dit motiveerde de jongens om door te pakken en de organisatie op poten te zetten. Naast dat de beddenrace leeft onder de lokale bevolking, blijkt ook dat er vanuit het bedrijfsleven enthousiasme heerst. Veel lokale ondernemers zijn ondanks de lastige tijden bereid om de beddenrace te steunen. Het bedrijfsleven weet als geen ander dat deze editie onder een vergrootglas ligt en dat dit voor extra aandacht zorgt, puur om het feit dat er een doorstart wordt gemaakt. Desondanks is de stichting nog steeds op zoek naar steun.

Inmiddels is de organisatie gegroeid naar vijf personen. Ger Sevenhuijsen, Steve Hoogeboom en Olaf Bos besloten een aantal maanden geleden om de beddenrace te organiseren. "Gezien de vele taken en vooral de korte periode, zijn we ontzettend blij dat Raon Witte en Tim Bruin zich hebben aangesloten bij het team. We zijn op de goede weg om er een succes van de te maken, maar extra handjes zijn altijd welkom, vooral op de dag zelf. Sinds kort kunnen vrijwilligers zich aanmelden via de website www.SportEventsLangedijk.nl. De beddenrace duurt voor ons langer dan 2,5 uur. Alle hulp is daarom meer dan welkom."