Alkmaar viert ook jubileum


Van woensdag 15 t/m zaterdag 18 juni vindt de 10e editie van de Plus Wandel4daagse Alkmaar plaats. Dit is precies een maand vóór de viering van de 100e vierdaagse van Nijmegen. De wandelvierdaagse aan de Noord-Hollandse kust past daarom perfect in het voorbereidingstraject van veel wandelaars. En net als in Nijmegen staat er een groot jubileumfeest op het programma ter ere van het 10-jarig bestaan. Met korte en lange afstanden is er voor iedereen een route: 8,5 - 15 - 20 - 25 en 40 km. Er is ook een Halve 4daagse (twee dagen wandelen op 17 en 18 juni).

 

De stad Alkmaar is gemáákt om te wandelen; duinen, zee, polders en bossen in de omgeving en historische panden en pittoreske grachtjes in de stad zelf. De finish op de laatste wandeldag is op het Waagplein, bekend van de wereldberoemde kaasmarkt. Strandliefhebbers kunnen vooral tijdens de langste afstand van de Plus Wandel4daagse Alkmaar hun hart ophalen. De 40 km biedt twee dagen een route over het Noordzeestrand. Op de eerste wandeldag wandelt men richting Egmond aan Zee, Bergen aan Zee en Camperduin en óók op de derde dag volgt een prachtig parcours door het duingebied en over het strand richting Bakkum en Castricum aan Zee.

 

Vier start- en finishlocaties

De start en finish van de Plus Wandel4daagse Alkmaar zijn dagelijks op een andere locatie, waardoor een grote variatie in de routes kan worden aangeboden. Organisator Le Champion zet pendelbussen in om de deelnemers vanaf NS-Station Alkmaar naar deze verschillende locaties te vervoeren.

 

Inschrijven

Wandelaars kunnen zich inschrijven opwww.pluswandel4daagsealkmaar.nl. De inschrijving sluit maandag 6 juni. Er is ook een Halve 4daagse, voor iedereen die maar twee dagen mee kan wandelen, maar toch de vierdaagse sfeer wilt proeven. Er is geen deelnemerslimiet.

 

Organisatie Le Champion

De Plus Wandel4daagse Alkmaar is een evenement van Le Champion. Deze sportevenementorganisatie is bekend van een aantal grote wandeltochten in Noord-Holland, zoals de Dam tot Dam Wandeltocht, de Egmond Wandel Marathon tegen reuma, de 30 van Zandvoort en de Fjoertoer Egmond. Daarnaast organiseert Le Champion ook hardloop- en fietsevenementen. De bekendste zijn de Dam tot Damloop, de TCS Amsterdam Marathon, de Saucony Egmond Halve Marathon, de Ronde van Noord-Holland en de Dam tot Dam FietsClassic.