BROEK OP LANGEDIJK - Het Westfries Collectief verzorgt zondag 8 februari vanaf 16.30 uur een Westfries Cabaret in Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk. Een prachtige voorstelling voor liefhebbers van de nuchtere, gortdroge en soms ondeugende West-Friese humor.
Je hebt humor en humor. Én West-Friese humor. Het Westfries Collectief, bestaande uit Rene Steens en Jan Dijk, weet hoezeer het West-Friese dialect – met z'n wat knerperige keelklanken en zangerig uitgesproken zinnen – populair is. Tijdens het Westfries Cabaret in Museum BroekerVeiling laat René Steens als de 'nieuwe' Kees Stet zien, dat hij humor hoog in het vaandel heeft staan.

"Voor ons is de ouderwetse humor van Kees Stet een grote bron van inspiratie." Steens leerde de kneepjes van het vak van Kees Stet junior, met wie hij meer dan vijftien jaar op de planken stond. Toen nog als aangever, nu doet hij het zelf. Als het inmiddels befaamde typetje van de West-Friese herenboer, dat in zijn nette zondagse kostuum zijn anekdotes, aangedikte verhalen en ondeugende moppen spuit: alsof hij ze zelf ter plekke bedenkt.

Reserveren voor het Westfries Cabaret kan via 0226-313807 of per mail, horeca@broekerveiling.nl