De winnares van The Voice of Holland Maan, opent op vrijdag 25 maart het kaasmarktseizoen 2016 en daarmee tevens de eerste Alkmaarse kaasmarkt van dit jaar. Ze doet dit op traditionele wijze door om klokslag 10.00 uur de bel te luiden, hét teken dat het kaasmarktseizoen kan beginnen.De in Bergen NH woonachtige Maan de Steenwinkel is erg creatief. Muziek is haar grote passie, ze zingt, danst speelt piano en toneel. Na het gymnasium heeft ze een tussenjaar genomen om zich volledig op de muziek te storten. En niet zonder succes. Eind januari won ze de 6e editie van The Voice of Holland. “Voldoende aanleiding om Maan de eer te gunnen het kaasmarktseizoen 2016 officieel te laten openen. Op haar zijn we ook in Alkmaar oprecht trots! De enthousiaste reactie van Maan op de uitnodiging laat zien dat de kaasmarkt ook voor jongeren aantrekkelijk is om te bezoeken.”: aldus de wethouder ‘Kaas’, Victor Kloos (OPA).

Programma
Voorafgaand aan de officiële opening wordt Maan samen met de kaasdragers en iedereen die aan de kaasmarkt is verbonden, ontvangen in de raadzaal van het Stadhuis aan de Langestraat. Daarna gaat het hele gezelschap in optocht naar het Waagplein.

Elke vrijdagochtend kaasmarkt
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van eind maart tot september, elke vrijdagochtend op het Waagplein in Alkmaar.