Kaarsen maken, origami, houtdraaien, speurtocht en dansen, speciaal voor kinderen!
Je vervelen kan altijd nog, maar dat hoeft niet op woensdag 20 en 27 augustus in Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk. De kindermiddag staat bol van de leuke activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
Speel de quiz ‘Prijs je Rijk’, speciaal voor de kinderen van 10 t/m 12 jaar. Je krijgt een pas met een startkapitaal en door goed zaken te doen kun je geld verdienen, of………verliezen. Dit leerzame spel is onderdeel van de expositie ‘Leven van het Land’.

Ook dit jaar kun je weer je eigen kaars maken. Beginnen met alleen een lont en eindigen met een prachtige gekleurde kaars met bijvoorbeeld een knoop erin of een krul. Ook is er een origami-workshop. Je bent veel creatiever dan je zelf dacht!

Ben je liever wat actiever bezig? Doe dan de Keurtocht, een actieve speurtocht waarbij je op zoek gaat naar de keurtangen bij de verschillende groentes. Als je de vraag goed hebt beantwoord, knip je zelf je kaart af. Verder zijn er ook veel jonge dieren waar je naar kunt gaan kijken, zoals konijnen, kuikens en geitjes.

En dat is nog niet alles: de houtdraaier laat zien hoe vroeger speelgoed werd gemaakt. Het speelgoed mag je natuurlijk uitproberen. En als je trek hebt (of je vader en moeder hebben trek), dan kun je buiten bij de palingroker heerlijke, vers gerookte paling kopen.
Natuurlijk zijn er ook de veiling en de rondvaart door het Rijk der Duizend eilanden.

Kortom, er is variatie volop. De kinderdag begint om 10.00 uur.

Je vindt Museum BroekerVeiling aan de Museumweg 2 in Broek op Langedijk. Het museum is geopend van maandag t/m zondag van 10.00 uur – 17.00 uur. Voor het kaarsen maken wordt een kleine bijdrage gevraagd, de andere activiteiten zijn bij de entreeprijs inbegrepen. Voor meer informatie: zie onderstaande website

http://www.broekerveiling.nl