SINT PANCRAS/HEILOO - Zwembaden De Bever in Sint Pancras en Het Baafje in Heiloo zullen maandag 24 april de deuren weer openen. Gedurende het hele zomerseizoen kan dagelijks gezwommen worden in de verwarmde buitenbaden. Verder organiseren beiden diverse activiteiten, zoals een theateruitvoering van Shakespeare’s Een Midzomernachtdroom, festivals, bakwedstrijden en meer.

Van 24 april tot en met 10 september zijn de zwembaden, met uitzondering van Koningsdag, elke dag geopend. Tevens vinden er gedurende het hele seizoen diverse activiteiten plaats.

Festivals, muziek en theater

Stichting Dolfinn organiseert in Het Baafje zaterdag 6 mei voor de tweede keer het Natte Voetjes Festival. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen dan deelnemen aan diverse (water)spelletjes, terwijl bij Baafje’s Swipe Off verschillende teams (12-plus) de 40-meterbanen trotseren en strijden om de titel van het stoerste, sterkste en meest dappere team. Oudere bezoekers (18-plus) kunnen hun hart ophalen bij het Festival, met in de line-up Prunk, Festimi Soundsystem, Sombro en nog veel meer lokaal talent. De opbrengsten komen ten goede aan Stichting Dolfinn, die ‘meer leren en genieten voor kinderen met een beperking’ als doelstellingen heeft.

Maar er gebeurt meer. Zo zal Jongerenwerk Heiloo onder andere 15 juli een Aqua-Disco voor de jeugd organiseren. De Theatergroep uit Sint Pancras zal in De Bever op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei, en de twee dagen erna Een Midzomernachtdroom van Shakespeare opvoeren. Op het grasveld zal daarvoor een openluchttheater verrijzen. Het seizoen wordt zondag 10 september afgesloten met een eindfeest, waarbij de West-Friese band Skotwal in De Bever een openluchtconcert geeft.

Toernooien: voetbal, schoolzwemmen, SwimRunFun

De jaarlijkse schoolzwemkampioenschappen, die dienen als voorronde voor het Nederlands kampioenschap, vinden woensdag 10 mei plaats in De Bever.

Jongerenwerk Heiloo organiseert op 18 juni het Blote Voeten Voetbaltoernooi in Het Baafje. Ook wordt daar 3 september door trainingsinstituut NTI NLP een SwimRunFun gehouden. Deelnemers kunnen zich aanmelden op www.swimrunfun.nl.

Bakwedstrijden

In samenwerking met lokale bakkers, zal woensdag 28 juni bij beide zwembaden in het teken staan van bakwedstrijden: naar aanleiding van het succes van vorig jaar, wordt dan weer Heel Heiloo Bakt en Heel Sint Pancras Bakt georganiseerd.

Zwemles, zeemeerminnen en haaienstaarten

Al sinds jaar en dag verzorgt zwembad De Bever zwemlessen voor elk diploma. Een extra diploma halen is, zeker voor de hogere diploma’s, tijdens het zomerseizoen mogelijk.

Een onderwateravontuur om te leren zwemmen als een zeemeermin: tijdens een cursus of verjaardagsthemafeest krijgen deelnemers professionele begeleiding, waarbij plezier voorop staat. Voor stoere jongens en meiden zijn er ook zwarte haaienstaarten.

Ambachtelijk schepijs

Het Baafje en De Bever zijn een samenwerking aangegaan met de ijsmakers van Ci Vediamo. In Het Baafje verkocht Di Fiorentina afgelopen seizoen ambachtelijk schepijs. Helaas bleek hier zo veel vraag te zijn, dat de verkoop in Het Baafje niet meer te combineren was met Di Fiorentina’s eigen ijssalon. Daarom is in goed overleg besloten dat ijsmakers Ci Vediamo het stokje over zullen nemen. Hun ambachtelijke Italiaanse schepijs zal aankomend seizoen volop verkrijgbaar zijn in zowel Het Baafje als De Bever.
Het Baafje en Di Fiorentina kijken terug op een zeer succesvolle samenwerking. Het Baafje respecteert het besluit alle energie op de eigen ijssalon te richten en kijkt reikhalzend uit naar de samenwerking met Ci Vediamo.

Supportersactie

Iedereen die vóór 1 mei een gezinsabonnement bestelt, wordt automatisch supporter van zwembad Het Baafje of De Bever. De zwembaden besteden een vast deel van het abonnement aan de aanschaf van nieuw speelmateriaal. Voor De Bever is deze zomer een nieuwe Vuurtorenglijbaan aangeschaft; in Het Baafje is het oude peuterbad omgetoverd tot een nieuwe speelplek en worden diverse loungeplekken op het terrein ingericht. Met een abonnement kan in beide zwembaden gezwommen worden, net als in binnenzwembad Duikerdel te Noord-Scharwoude.

Openingstijden

Actuele openingstijden en activiteiten, bijvoorbeeld gedurende de mei- en zomervakantie, zijn te vinden op www.zwembadhetbaafje.nl en www.zwembaddebever.nl.