Updates Petitie over huisvuilophaaldienst gemeente Langedijk

Door Redactie op Woensdag 9 augustus 2017 11:07  langedijk, groene, bak, petitie


Updates Petitie over huisvuilophaaldienst gemeente Langedijk
LANGEDIJK - Inwoners van Langedijk zijn het zat. Het nieuwe ophaalsysteem van het huisvuil is niet goed, en ze willen graag dat het terug gaat naar het nieuwe systeem. Daarom zijn inwoners gestart met een petitie.

Hieronder vindt u de updates over de petitie. De informatie die u hieronder vindt, komt rechtstreeks van de gemeente of van Sam Schram (oprichtster van de petitie).

Update 09-08-2017

De petitie pagina heeft momenteel 496 ondertekeningen. Dit is nog niet genoeg. Teken de petitie (dit kost maar 2 minuten). Klik hier om naar de petitie pagina te gaan

Bericht dinsdag 8 augustus 2017

De Petitie is gestart om aan de gemeente Langedijk kennis te geven dat wij het niet eens zijn met het nieuwe vuilophaalsysteem en graag terug willen naar het oude ophaalpatroon.

Sinds begin dit jaar is gemeente Langedijk begonnen met het scheiden van afval. Zo hadden de inwoners voorheen een grijze en een groene bak, die eens in de 2 weken werd geleegd. Begin dit jaar is er een 3de bak bijgekomen voor de plastic. Nu worden de grijze, groene en oranje (plastic) bak eens in de 3 weken geleegd.

Bij veel bewoners van Langedijk heeft dit tot veel irritatie geleidt.

De inwoners van Langedijk constateren dat:

  • Dat het nieuwe vuilophaalsysteem niet toereikend is.
  • Wij als inwoners van Langedijk hebben zomers last van ongedierte en stank als gevolg van de groene bak
  • En voor jonge gezinnen is de grijze bak niet toereikend in verband met luiers en ander huisvuil.

En verzoeken dat:

De gemeente Langedijk terug te keren naar het oude vuilophaalsysteem. Om de week de groene en grijze bak afgewisseld legen en daarnaast twee keer per maand plastic ophalen.

Bent u het hier ook mee eens?

Klik hier en teken de petitie!