ENSCHEDE - AZ zal over een week in het Koning Boudewijnstadion te Brussel vol aan de bak moeten om de groepsfase van de Europa League te bereiken. Dankzij een late treffer van Myron Boadu speelden de Alkmaarders donderdagavond in Enschede met 1-1 gelijk tegen Royal Antwerp FC.

AZ, dat ditmaal dus uitweek naar de Grolsch Veste, was grote delen van de wedstrijd de betere ploeg, maar miste voor het doel vaak de finesse. Zo had Boadu eigenlijk na vijf minuten de score al moeten openbreken, maar wist keeper Bolat te redden. De goalie hield ook in het vervolg van de eerste helft zijn doel schoon al waren er mogelijkheden voor Midtsjø, Idrissi en Stengs. Ook de Alkmaarse doelman Bizot liet zich gelden bij pogingen van Jukleroed en Rodriguez, maar had geen antwoord op de intikker van Batubinsika nadat Hatzidiakos zich te eenvoudig had laten uitspelen door Mbokani.

Kort na rust kwam de "thuisploeg" vervolgens goed weg toen Rafelaelov de paal raakte. AZ nam echter het initiatief weer over, kreeg mogelijkheden, en rook bloed toen batu zijn tweede gele kaart zag na een overtreding op Wijndal. Met Johnsen als extra aanvaller kreeg AZ de beloning die het toekwam toen Boadu op aangeven van Idrissi de gelijkmaker kon scoren, waardoor er volgende week donderdag nog een heet avondje Brussel zal volgen.

AZ - Royal Antwerp FC 1-1 (0-1)
38. Batubinsika 0-1
82. Boadu 1-1

Opstelling AZ: Bizot; Svensson (76. Johnsen), Hatzidiakos (69. Sugawara), Vlaar, Wijndal; Midtsjø, Koopmeiners, Ouwejan (60. Gudmundsson); Stengs, Boadu, Idrissi.