Broek op Langedijk - Op maandagmorgen hield de politie twee mannen aan op verdenking van inbraak op een boot aan de Prins Hendrikkade in Broek op Langedijk. Het gaat om een 18-jarige man uit Sint-Oedenrode en een 19-jarige man uit Groet.

Omstreeks 02.00 uur meldde een getuige dat er mogelijk vier mannen vanaf een boot zouden komen die afgemeerd lag langs de Prins Hendrikkade. Sommigen stapten op een bromfiets en reden weg. De getuige vermoedde een inbraak.

De politie stelde een onderzoek in in de omgeving waarbij de politie drie personen op een bromfiets zag rijden. De bestuurder reageerde niet op een stopteken en reed door. De politie zette de achtervolging in. Bij de fietsbrug over de N242 reed de bromfietser niet over de brug, maar stuurde de berm in en reed langs het talud naar beneden. Hier viel de bromfiets. De politie kon ter plaatse een van de verdachten aanhouden. De tweede werd aangetroffen na een korte zoekslag in de omgeving. De derde verdachte werd, ondanks de inzet van een politiehond, niet teruggevonden. Het door de hond gevonden spoor liep naar een sloot waardoor de verdachte was gevlucht.

De twee aangehouden verdachten werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt onderzoek in naar de identiteit van de andere verdachte(n).

2018098914