ZUID-SCHARWOUDE - Een medewerker van de gemeente Langedijk is gistermiddag op begraafplaats De Oostervaart in Zuid-Scharwoude in elkaar geslagen door drie jongens. De aanleiding voor de mishandeling was een opmerking over hun loslopende hond.

De drie jongeren en hun hond liepen, samen met een meisje, over de begraafplaats. Omdat het niet is toegestaan om daar met een hond te lopen en het dier bovendien tegen een boom aan het krabben was, besloot de gemeentemedewerker het viertal aan te spreken.

Dat werd hem niet in dank afgenomen, want vervolgens werd hij door de drie jongens geslagen. Hoe het slachtoffer er aan toe is, is niet bekend. Van de agressieve jongeren ontbreekt nog elk spoor.

Signalement
Volgens de verklaring van de gemeentemedewerker zouden de drie jongens tussen de 16 en 20 jaar oud zijn. Een van hen was licht getint, smal gebouwd, had zwarte krulletjes, een sikje en droeg donkere kleding.

De andere twee jongens zijn blank en hebben ook een smal postuur. Het meisje, een leeftijdsgenoot van de drie, heeft zwart haar. De hond is een jonge bruin-witte bulterriër.

Mensen die iets gezien hebben van de brute mishandeling - die plaatsvond rond 14.45 uur - of de jongens hebben zien lopen, worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard.