OUDKARSPEL - Twee vechtersbazen die eind november 2019 betrokken waren bij een vechtpartij in Oudkarspel kregen vandaag voor de rechtbank in Alkmaar hun straf te horen. Beide verdachten, R.V. (26) uit Langedijk en V.L. (24) uit de gemeente Schagen, kregen een fikse taakstraf en een voorwaardelijke celstraf voor hun kiezen.


Zij werden bestraft voor het uitgaansgeweld bij cafe 't Karrewiel waarbij een slachtoffer meerdere verwondingen opliep zoals een gebroken kaak, een hersenschudding en diverse kneuzingen. De ruzie was reeds eerder in het café begonnen waarbij het slachtoffer al met zijn hoofd tegen een raam werd geslagen. Hierbij was V. reeds betrokken en nadat de vechtenden door de kastelein uit elkaar werden gehaald werd V de kroeg uitgezet en het slachtoffer opgelapt in de keuken.

Toen het slachtoffer even later naar buiten liep werd hij echter opgewacht door V. en L. waarbij opnieuw rake klappen vielen. Het slachtoffer ging knock-out en kreeg zelfs nog enkele schoppen te verwerken terwijl hij al op de grond lag. De kastelein probeerde opnieuw de boel te sussen, maar werd ook door V. naar de grond getrokken en vastgehouden.

V. verklaarde voor de rechtbank dat het slachtoffer op deze avond "op zoek was naar rottigheid", en diens advocaat bepleitte dat niet kon worden aangetoond wie er nu daadwerkelijk geschopt had en dat beide verdachten er zaten omdat ze "eerlijk zijn geweest".

De officier van justitie merkte echter weinig van berouw in de woorden van de daders en veroordeelde V. tot 240 uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijk en L. tot 200 uur werkstraf en een maand voorwaardelijk.