HEERHUGOWAARD - Meerdere gewapende mannen overvielen in de nacht van donderdag op vrijdag een woning aan de Hasselaarsweg. Twee personen werden bij de overval mishandeld. De overvallers zijn nog voortvluchtig. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen.

Vrijdagochtend rond 03:00 uur drongen een aantal mannen de woning binnen terwijl de drie bewoners sliepen. De overvallers maakten de twee mannen (35 en 68 jaar) en de vrouw (69 jaar) wakker, hielden hen langere tijd vast en bedreigden hen. De mannen werden hierbij ook mishandeld. De overvallers gingen daarna met een nog onbekende buit ervandoor. Na de melding heeft de politie in de omgeving gezocht, maar de verdachten niet meer aangetroffen. De slachtoffers zijn door ambulancepersoneel aan hun verwondingen behandeld en daarna opgevangen bij het politiebureau.

Het ging vermoedelijk om vijf daders. Allen waren mannen en worden geschat op een leeftijd van 20 jaar. De meesten droegen donkere kleding, maar één van de daders droeg een groen trainingspak met een zwarte streep. Zij vertrokken mogelijk in twee auto’s, een donkergekleurde Audi Q7 en een kleine donkergekleurde personenauto. De Audi werd later teruggevonden in de Dorpsstraat in Winkel, De verdachten zijn daar mogelijk overgestapt op een donkergrijze sedan en weggereden in richting van de Westfriesedijk.

De recherche is op zoek naar getuigen. Heeft u iets verdachts gezien in de buurt van de Hasselaarsweg in de nacht van donderdag op vrijdag? Heeft u een camera in de omgeving en mogelijk beelden van de verdachten? Heeft u de verdachten gezien in de Dorpsstraat in Winkel? Of heeft u andere informatie over deze woningoverval? Neem dan contact op via telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook anoniem via telefoonnummer 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem)