TUITJENHORN - Het justitiële onderzoek naar de dader van het fatale steekincident dat in januari 2012 in Tuitjenhorn plaats vond is een zogenaamde "cold case" geworden. Bij de steekpartij kwam kroegbaas Koos Engel (43) van café Los Amiguitos om het leven.

Engel, geboren te Nibbixwoud, probeerde deze avond een ruzie te sussen voor zijn zaak waarbij hij werd gestoken met een mes. In het ziekenhuis in Alkmaar overleed de cafébaas aan zijn verwondingen. Na bijna zesenhalf jaar blijkt de dader nog steeds vrij rond te lopen en is het onderzoek op dood spoor beland.

In 2012 werden in verband met deze zaak weliswaar een 35-jarige Alkmaarder en een 26-jarige Heerhugowaarder aangehouden, maar zij werden later vrijgelaten. Volgens justitie waren zij indirect wel bij de vechtpartij betrokken, doch kon niet worden aangetoond dat zij direct te maken hadden met de dood van Engel.
De recherche heeft de zaak nu dus op de plank liggen en pakt het onderzoek weer op bij het binnen komen van nieuwe tips.

In 2013 werd er een beloning van €15.000 uitgeloofd die leidt naar de gouden tip. Deze beloning is nog steeds beschikbaar.

Via 0900-8844 zijn tips nog steeds welkom. Ook kan men vertrouwelijk met het Team Criminele inlichtingen bellen via 079-34589999.
Tips zijn desgewenst ook anoniem te melden via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.