NOORD-SCHARWOUDE - Het gaat een stuk beter met de 21-jarige man uit Noord-Scharwoude die afgelopen weekend zonder reden door een groep jongens werd mishandeld. Na onder meer een operatie van drie uur werd Nick Hazewinkel gisteren uit het ziekenhuis ontslagen.

Nick wilde zaterdag nog een avondje uit, omdat hij over een paar weken opnieuw vader wordt. Zijn vrouw is zwanger van een tweeling. Maar de avond eindigde anders dan gepland. Op de weg naar huis kwam hij een groep met zo'n acht jongeren tegen. Ze lieten Nick er niet langs en begonnen hem te slaan en te schoppen. Nick raakte buiten bewustzijn.

Operatie van drie uur
Na de mishandeling rende hij weg en onderweg kwam hij een oud-collega tegen. Toen ze teruggingen naar de plek van de mishandeling, was de groep weg. Nick is daarna naar het ziekenhuis gebracht. "Ik heb een operatie van drie uur achter de rug. Ik had drie breuken in mijn oogkas. Ook mijn jukbeen was gebroken. Ze hebben plaatjes aangebracht. Er zit ook een pen in mijn kaak, want die was ontwricht."

Naast nog heel veel blauwe plekken en schrammen heeft Nick ook geen gevoel meer in zijn linkerwang. "Er is een zenuw geraakt tussen mijn oogkas en jukbeen. Het gevoel zou terug kunnen komen, maar er is ook een kans dat dat niet gebeurt." Tegen de pijn slikt hij nu zware pijnstillers.

Slachtofferhulp
Vlak voordat Nick de groep jongeren tegenkwam, belde zijn vrouw. Die heeft de hele mishandeling via de telefoon gehoord. "Ze was heel erg geschrokken. Je hoort minutenlang je echtgenoot roepen." Hij en zijn vrouw worden begeleid door Slachtofferhulp.

De politie is volgens Nick druk bezig met het opsporen van de daders. Vanmiddag hebben Nick en zijn vrouw een gesprek met de wijkagent. Ze hopen dan te horen hoe het ervoor staat met het onderzoek. Volgens Nick denkt de politie te weten wie verantwoordelijk is voor de vechtpartij. Een woordvoerder kan dat niet bevestigen of ontkennen. Er is nog niemand aangehouden, maar "we zijn volop met de zaak bezig. We zitten middenin het onderzoek."

Zelf heeft Nick geen idee waarom hij is aangevallen. Hij wil het voorval graag achter zich laten. "Ik ben niet banger geworden. De volgende keer zal ik nog wel een keertje extra kijken of ik door kan lopen, maar dit houdt me niet tegen om de straat op te gaan."