ALKMAAR/HEERHUGOWAARD - Na de rellen van afgelopen weekend in diverse Nederlandse steden gonst het inmiddels ook in onze eigen regio van de geruchten dat er de komende twee dagen rellen zullen plaatsvinden in zowel Alkmaar als Heerhugowaard.


Dit meldt het Noordhollands Dagblad vanmiddag. Via sociale media zoals Snapchat en Telegram wordt onder de naam "Alkmaar laat je horen 072"opgeroepen om vanavond en morgenavond te gaan rellen waarbij het plunderen van winkels een voornaam doelwit is. In een van de aangemaakte groepen die is aangemaakt valt te lezen: "attentie, attentie, Maandagavond 20.30 uur verzamelen bij centraal station. Neem alles mee wat je ken branden. Bomen, vuurwerk. Maakt niks uit." Een andere groep meldt over dinsdagavond: "Neem hamers mee allemaal! Neem alles mee man". Ook worden namen van winkels genoemd zoals juwelier Louis Bros, kledingzaak Köster en de Jumbo supermarkt.

De politie heeft reeds bekend gemaakt sinds vanmiddag op de hoogte te zijn van de signalen over rellen in Alkmaar en Heerhugowaard en is al druk doende om IP-adressen te achterhalen van degene die betrokken zijn in de onderlinge communicatie op social media.

In Heerhugowaard zou er zijn opgeroepen om te verzamelen bij het gemeentehuis. De Mobiele Eenheid zou daar reeds paraat staan na diverse signalen te hebben ontvangen.

Waar bij de rellen van afgelopen weekend ook veel voetbalhooligans betrokken waren heeft de fanatieke kern van AZ, de Ben-Side, reeds gereageerd door te zeggen dat men plunderingen en het vernielen van andermans eigendom niet tolereert.