ZUID-SCHARWOUDE - "Het is niet te geloven. Na de afgelopen positieve berichten, hebben we helaas weer slecht nieuws. Vannacht is er wéér bij ons ( en bij onze buren van de jeu des boules) ingebroken. Tot ons grote verdriet hebben ze de camera’s meegenomen die zaterdag geïnstalleerd zouden worden. Woedend zijn we, boos, machteloos, we hopen dat de daders nu eindelijk eens gepakt worden. De dieren zijn gelukkig allemaal oké."

Bovenstaande tekst valt te lezen op de Facebookpagina van Kinderboerderij De Beestenboel. In de nacht van donderdag op vrijdag is er voor de tweede keer in een half jaar tijd ingebroken, net als bij de naastgelegen petanqueclub Les Milles Iles. Wat het nog heftiger maakt voor De Beestenboel, is dat er net beveiligingscamera's waren gekocht. Zaterdag zouden deze bevestigd worden, maar ook de camera's zijn gestolen.

Net als de vorige keer werd bij Les Milles Iles de roldeur vernield en een raam ingegooid. Daar het alarmsysteem in tegenstelling tot toen wel stond ingesteld zijn de boeven waarschijnlijk geschrokken. Gezien de handelswijze vermoedt de politie dat het om dezelfde daders gaat.