HEERHUGOWAARD - Donderdagavond heeft de politie opnieuw een reconstructie uitgevoerd op de plek waar op 19 juni het Heerhugowaardse meisje Ilayda om het leven kwam. Ter hoogte van de kruising Westtangent/Abe Bonnemalaan werd vanaf donderdagavond 22.00 uur tot pakweg 02.00 uur gereconstrueerd.

Tijdens de reconstructie werd er onder meer met een speciaal uitgeruste auto meerdere keren met hoge snelheid over de Westtangent gereden waarbij er op verschillende plekken meetapparatuur stond opgesteld. De politie deed de reconstructie om de huidige bewijslast te valideren. Op zaterdag 8 september deed de politie ook al een reconstructie naar het noodlottige ongeval, maar in dit geval werden er nog meer tests en metingen uitgevoerd onder meer door het Nationaal Forensisch Instituut.

Ilayda (15) kwam op 19 juni om het leven toen zij met haar fiets de Westtangent overstak en door een auto op hoge snelheid werd geschept. Nog dezelfde nacht werden wtee personen aangehouden die later in die week weer werden vrij gelaten.

Zolang het onderzoek loopt bij het Openbaar Ministerie doet de politie nog geen mededelingen over de zaak. Ook kan men niet zeggen of men inmiddels contact heeft met een specifieke getuige waar naar werd gezocht.