HEERHUGOWAARD - Een 15-jarige meisje uit Heerhugowaard is woensdagavond rond 23.20 uur om het leven gekomen bij een dodelijk verkeersongeval. Het ongeval vond plaats op de Westtangent.

Het slachtoffer fietste over de Westtangent toen zij werd aangereden door een personenauto. Het meisje overleed ter plaatse aan verwondingen. Uit onderzoek bleek dat nog een personenauto was betrokken bij de aanrijding. Beide bestuurders, een 26-jarige en een 28-jarige man uit Heerhugowaard, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De rijbewijzen en telefoons van de verdachten werden in beslag genomen.

Getuigenoproep
De toedracht van de aanrijding wordt onderzocht door de Verkeersongevallen Analysedienst van de politie. Ook is de politie op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben dat te maken kan hebben met de aanrijding. Andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek is ook welkom. Heeft u informatie? Bel dan met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Neem dan contant op met Meld Misdaan Anoniem via 0800-7000. Ook kan men het tipformulier op de website van politie.nl gebruiken.