HEERHUGOWAARD - Op de N242, net voorbij de N194 (Kamerlingh Onnesweg) bij Heerhugowaard, hebben kort na elkaar twee ongevallen plaats gevonden.


Het eerste ongeval was net voorbij de verkeerslichten, richting het noorden, waarbij een bestuurder van een Tesla hard in de remmen moest in verband met traag/stilstaand verkeer. De Tesla zelf vond dat er blijkbaar niet genoeg werd geremd waardoor de auto in de noodstopmodus ging. De auto erachter kon niet meer tijdig remmen en botste erop. Beide auto's zijn voor de verkeersveiligheid en overlast naar de bushalte gereden om de zaak af te handelen en vervolgens door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Iets later en ook iets verderop moest de bestuurster van een Volvo vol in de remmen bij een wegversmalling. De vrouw stuurde gelijk de berm in, maar werd geraakt door een ander voertuig die het niet kon beremmen. Vervolgens knalde er ook nog een derde auto, een busje op de laatste auto. Er raakte niemand gewond, maar ook deze auto's moesten worden afgesleept.

Woensdag was er op de N242 ook al een ongeluk met een vrachtwagen die klem kwam te zitten onder de spoorbrug.