NEDERLAND - De maand augustus start net als de afgelopen week met licht wisselvallig zomerweer. Hierbij lijken stevige regenbuien zoals eerder deze week achterwege te blijven, maar bestaan de komende dagen vooral uit een mix van wolkenvelden en zon. Hierbij is het grotendeels droog als is er eind van de week weer een iets grotere buienkans.


Maandag ontstaan er vrij veel stapelwolken waardoor desondanks regelmatig de zon doorbreekt. In het noorden is er wellicht kans op een buitje, maar verder blijft het overal droog bij een zwakke wind uit het westen tot noordwesten en een temperatuur van rond de twintig graden.

Op dinsdag is het in de ochtend ronduit fris met op diverse plekken mistbanken. Plaatselijk komt het zelfs niet boven de acht graden uit. Later wordt die mist verdreven door een zonnetje waarbij het aan de westkust en in het noorden net onder de twintig graden zal blijven en verderop in het land net erboven.

Ook midweeks blijft het rustig zomerweer. De matige wind draait woensdag langzaam aan vanuit het noorden richting het zuiden en de temperatuur zal naarmate de zon schijnt oplopen naar zo'n 22 graden. In het zuidoosten is er een lokale kans op een bui.

Donderdag is wellicht de warmste dag van de week met plaatselijk kans op 23, 24 graden. Ook nu blijft het vrijwel overal droog en breekt de zon regelmatig door de wolken heen.

De meeste buien vallen waarschijnlijk op vrijdag. De zuidenwind neemt iets in kracht toe en hieruit kan regelmatig regen ontstaan. De temperatuur zal uitkomen tussen de 21 en 23 graden.

In het volgende weekend neemt de buienkans alweer af al is er lokaal nog wat regen mogelijk. Ook nu zal het bij een matige zuidwesten wnd net boven de 20 graden uitkomen.