LANGEDIJK - Wie in Heerhugowaard woont, betaalt 43 procent meer voor een autoverzekering dan de gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Inwoners van Heerhugowaard betaalden in 2022 gemiddeld 107,02 euro per maand voor hun autoverzekering. De gemiddelde Nederlander betaalde dat jaar 74,75 euro per maand.

Premie autoverzekering in Heerhugowaard verschilt per dekking


De premies voor autoverzekeringen in Heerhugowaard verschillen ook per dekking. Voor een WA autoverzekering betaalden inwoners van Heerhugowaard gemiddeld 56,62 euro per maand en voor een all risk autoverzekering gemiddeld 84,66 euro per maand.

Autoverzekering in Heerhugowaard duur door hoge criminaliteit en drukte


Dat de autoverzekeringpremie in Heerhugowaard relatief hoog uitvallen, komt volgens Amanda Bulthuis van Geld.nl doordat de kans op schade aan je auto groter is in die gemeente. “Er waren in 2021 in Heerhugowaard 15 autodiefstallen en 130 gevallen van vandalisme aan auto’s. Vooral autovandalisme komt daarmee veel vaker voor dan gemiddeld in Nederland, waardoor verzekeraars een hogere premie rekenen.”

Verder kijken autoverzekeraars hoe druk het is in de gemeente waar je woont. Hoe drukker het is, hoe groter de kans op een schade en hoe hoger de premie dus wordt. “De gemeente Dijk en Waard, waar Heerhugowaard onder valt, heeft gemiddeld 1.449 adressen per vierkante kilometer en is daarmee relatief druk. Ook dat verklaart dus mede de hogere premies”, zegt Bulthuis