NEDERLAND - Boerenorganisatie Agractie heeft laten weten dat de boeren opnieuw gaan actievoeren. De groep wil op één datum op 40 'opvallende locaties' door heel Nederland agrarische producten gaan 'aanbieden'.


De boeren zullen acties voeren bij drukbezochte plekken als supermarkten en winkelcentra. Die zullen volgens Agractie worden aangekleed met tractoren en spandoeken. Ergens in de komende acht weken moet de actie gaan plaatsvinden.

Prijs niet in verhouding
Agractie vindt dat veel Nederlandse producten in supermarkten verkocht worden tegen een prijs die niet in verhouding staat tot wat boeren ervoor krijgen. "Om aan de consument te laten zien en voelen wat de Nederlandse boer over het algemeen voor een product krijgt, zullen de producten voor het (bijna symbolische) bedrag van de gemiddelde opbrengst voor de boer, verkocht worden."

Meerdere boerenactiegroepen hebben de afgelopen tijd actie gevoerd. Zo gingen Noord-Hollandse boeren enkele keren naar Den Haag en het Provinciehuis in Haarlem om hun zorgen over het stikstofbeleid over te brengen aan de politiek.

Ook protesteerden ze op het Mediapark in Hilversum en bij verschillende distributiecentra van supermarkten.