HEERHUGOWAARD - Tussen Heerhugowaard en Langedijk gaat komende zomer een buurtbus rijden. De bus gaat rijden op maandag t/m vrijdag tussen 7.30 en 18.00 uur. Die rit duurt bijna een half uur en sluit zowel bij de start in Heerhugowaard als bij terugkomst prima aan op de NS-verbinding naar Schagen en Amsterdam. Om de bus te kunnen laten rijden zijn er minstens 25 vrijwilligers nodig. De bussen zijn achtpersoonsbussen waarvoor een rijbewijs B geldig is. Bij voldoende vrijwilligers gaat de bus naar verwachting in de zomer van 2019 weer rijden. Het gaat daarbij om een pilot van een jaar.

Antwoord op vervallen buslijnen
De buurtbus is een antwoord op het vervallen van lijn 10 en 150 van Connexxion. Daardoor is er geen directe openbaar vervoerverbinding meer tussen Heerhugowaard en Langedijk. Bovendien bestaat er al langere tijd de wens om ook werknemers van bedrijven op De Zandhorst een OV-verbinding aan te bieden. Het bedrijventerrein wordt meegenomen in de route. In gemeente Langedijk wordt met de komst van de buurtbus de motie van SeniorenLangedijk van 17 juli 2018 ter hand genomen.

Samenwerking om buslijn mogelijk te maken
De provincie Noord-Holland en de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard hebben vervolgens gekeken naar de mogelijkheden. Die is nu gevonden met een buurtbus en de route die die bus gaat volgen. Connexxion zorgt voor de bus en de provincie stelt subsidie beschikbaar. De vervoersvereniging Heerhugowaard, die de HugoHopper exploiteert, is bereid de administratieve werkzaamheden (roosterplanning, financiën) voor zijn rekening te nemen. Voor de buurtbus gaat het normale OV-tarief gelden.

Buurtbus alleen bij voldoende vrijwilligers
De buurtbus kan alleen gaan rijden als er voldoende vrijwilligers zijn. Die moeten bereid zijn minstens eenmaal per week een dienst van 3 tot 4 uur te draaien. Daar staat tegenover dat de buurtbus leuk en zinvol werk biedt in een prettige werkomgeving met dankbare passagiers. Daarnaast maken vrijwilligers deel uit van een enthousiast en gezellig team.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via info@hugohopper.nl of tel. 072 737 02 17.