LANGEDIJK - Geef jij CKV op een middelbare school en ben je op zoek naar creatieve workshops om je onderwijsprogramma te verbreden of juist te verdiepen? Dan ben je bij Kleinkunstig aan het juiste adres. Met meer dan achttien jaar ervaring in kunsteducatie op middelbare scholen, weten wij precies hoe we onze workshops perfect moeten laten aansluiten bij het onderwijsprogramma van CKV en bij de behoefte van jouw leerlingen. Want uiteindelijk is iedere school nét een beetje anders. Dat is ook precies wat ons vak zo leuk maakt.


Alle kunstvormen verzamelen

Wij helpen docenten met het invullen van hun programma voor CKV op de gebieden waar zij handen of expertise tekort schieten. Want laten we eerlijk zijn: niemand kan praktijkonderwijs geven in én beeldende kunst én theater én muziek. En ook een dans workshop geven vraagt toch echt om een danser, net zo goed als dat je rappen alleen van een echte rapper kunt leren. Want zeg nou zelf: zou jij je docent serieus nemen als die ineens rappend voor de klas stond? Om over eigentijdse kunstvormen als digitale media of mengvormen van kunst en techniek nog maar niet te spreken! Virtual Reality-film maken? Daar zul je toch echt de juiste apparatuur én een stevige basis aan vakspecifieke kennis voor in huis moeten hebben.

Ervaren onderwijsprofessionals uit alle kunstdisciplines

We werken veel in Heerhugowaard en omgeving. En dat is altijd weer een feestje! De invulling van het programma dat we neerzetten varieert enorm, afhankelijk van de onderwijsbehoefte van de school. En dus organiseren we van alles: van een dans workshop tot een workshop Upcycling of Augmented Reality. We werken samen met kunstprofessionals door heel Nederland: artiesten die goed zijn in hun vak en zelf met hun voeten in de modder staan, maar die daarnaast over ruime onderwijservaring beschikken. Wie leerlingen op een middelbare school in korte tijd wil stimuleren het beste uit zichzelf te halen, moet zelf namelijk ook best wel wat in huis hebben! En wij doen het nou eenmaal niet voor minder. Want hoe mooi het ook is om alleen al kunst te maken, de competenties die jongeren oppikken tijdens het maakproces zijn nog veel meer waard. Het maken van een cultureel zelfportret helpt scholieren om zich bewust te worden van die competenties.

Een origineel cultureel zelfportret

Tijdens hun schooltijd moeten jongeren op verschillende momenten reflecteren op hoe zij zich verhouden tot kunst en cultuur. Zo'n cultureel zelfportret geeft leerlingen onwijs veel inzicht in hun ontwikkeling. En dat is enorm waardevol! Doordat ze zien waar ze vandaan komen, waar ze nu staan én waar ze naartoe willen, kunnen ze zelf de regie pakken over hun leerdoelen. Wij organiseren regelmatig workshops om scholen te helpen om op een creatieve manier invulling te geven aan het cultureel zelfportret. Want de vorm, die doet ertoe! Natuurlijk kun je 'gewoon' een papieren dossier aanleggen. Maar heb je er weleens over nagedacht om tijdens een dans workshop het zelfportret in beweging te vangen? Of om een rappend, beeldend of technisch zelfportret te maken? Wij denken graag met je mee wat er allemaal mogelijk is. Want waarschijnlijk is dat veel meer dan je denkt. En ook nog eens veel leuker!