Het wordt zomer en dan kunnen slippers en sandalen natuurlijk niet ontbreken. Als het eindelijk weer een beetje warm weer is, zijn slippers en sandalen ideaal om te dragen. Ga je een dagje naar het strand met wat vrienden of lig je liever de hele dag aan het zwembad, dan zijn teenslippers perfect voor jou. Als je op vakantie liever een stadje bezoekt of alle winkels langs wilt gaan, dan zijn sandalen fijn om te dragen.

Opvallende sandalen en slippers met een dikke zool en een grove uitstraling zijn super populair. Birkenstock en Teva hebben van dit soort sandalen die ook nog eens comfort bieden. Je kunt ze met allerlei kledingstukken combineren. Draag de Teva slippers bijvoorbeeld onder een jurkje of onder je favoriete korte spijkerbroek.

Birkenstocks absorberen shocks, kunnen tegen water en zijn ook nog eens vriendelijk voor je huid. Doordat je de bandjes kunt verstellen, heb je sandalen die altijd goed om je voeten zitten. Je kunt Birkenstocks zelfs in twee breedtematen kopen: narrow en regular.

Ook vind je Birkenstocks met een glimmend printje en Havaianas slippers met een bandje van metallic. Dit geeft een chique uitstraling aan je zomeroutfit en deze kun je prima dragen als je na een lange dag op het strand een bezoekje brengt aan een restaurant. Hierdoor zien namelijk zelfs slippers en sandalen er elegant uit.

Slippers zijn superhandig. Je hebt ze zo aan- en uitgetrokken en ze zitten ook nog eens onwijs lekker. Let er goed op dat je slippers goed om je voet zitten als je ze koopt. Het is namelijk minder prettig als een randje van je voet net de grond raakt als je loopt. Ook moeten de banden die aan de slipper zitten goed aansluiten op je voet, anders heb je kans dat je de slipper verliest tijdens het lopen.

De meest bekende slippers zijn wel die van Havaianas en Ipanema. De slippers komen uit Brazilië en vallen op door hun vrolijke kleuren en printjes. Vooral bij een dagje aan het water komen slippers goed van pas. Als ze nat zijn hoef je ze maar even in de zon te leggen en ze zijn zo opgedroogd. Als je met slippers over het strand loopt heb je gelukkig ook niet het probleem dat er allemaal zand in je schoenen komt.

Ook zijn ze ideaal om mee te nemen op vakantie. Slippers zijn zo licht als een veertje en nemen amper ruimte in. Hierdoor kun je zelfs verschillende kleuren Havaianas of Ipanema’s in je koffer stoppen als je op reis gaat!