ALKMAAR - Met trots kan de Alkmaarse Uitgeverij Strak Plan meedelen dat er in samenwerking met 100 brouwers een prachtige collectie van 365 speciaal bieren tot stand is gebracht.

De Speciaal Bier Scheurkalender ligt in meer dan 1000 boek-en kantoorboekhandels. Het is een nieuwe variant op de populaire scheurkalender markt, het idee werd geboren aan de kantinetafel bij de Alkmaarse Uitgeverij Strak Plan.

Die startte vorig jaar, is twee man sterk én onderdeel van Uitgeverij De Hobbit waar twaalf medewerkers zijn. Mark Tuijnman is directeur/eigenaar van beide, zijn vader Piet was in 1980 oprichter van De Hobbit aan Kerkplein 9 te Alkmaar.

De Speciaal bier kalender á € 14,99 verschijnt in een oplage van 17.000 exemplaren. Het uitgeven, verkoop en vormgeving doet men zelf, het drukken besteed men uit in onder andere Polen of China.

Op iedere pagina wordt door een brouwer een speciaal bier op een leuke manier uitgelicht en is daarom een mooi cadeau voor vaders of vrienden. Zoals je ook altijd kunt aankomen met een bierpakket van de slijter.

In de regio Noord Holland doen o.a meerdere brouwers mee:
Brouwerij Zeglis en Brouwerij de Die uit Alkmaar, De Eeuwige Jeugd uit Castricum, Sancti Alberti uit Egmond aan den Hoef, Happy Face en Brouwerij 5 Hoog uit Heemskerk, en Dampegheest uit Limmen.

Het is inmiddels een succesvol project gebleken en men is alweer druk bezig met een Speciaal Bier Scheurkalender voor 2020!

Bestellen kan via: https://www.bierscheurkalender.nl