NOORD-HOLLAND - Haal die handschoenen maar weer uit de kast: het wordt dit weekend flink koud en het kan zelfs gaan sneeuwen. Gelukkig hoeven we niet lang te treuren, want met een beetje geluk zitten we donderdag alweer zonder jas op het terras.

Vanavond en morgen wordt er wat winterse neerslag verwacht, vertelt NH-weerman Jan Visser. En ja, daar kan ook écht wat sneeuw tussen zitten. "We krijgen wat buitjes met hagel en sneeuw." Het gaat volgens de weerman dan om natte sneeuw. "Het blijft niet liggen, daarvoor is de temperatuur te hoog."

Het wordt dit weekend ook flink koud in Noord-Holland. "Morgen wordt het maximaal een graad of acht, zondag is het iets warmer." 's Nachts dalen de temperaturen tot onder het vriespunt. "Het wordt een graad of twee onder nul. Daar zullen de boeren niet blij mee zijn, want dat is niet goed voor de plantjes."

Temperatuurwisselingen
Vanaf woensdag stijgen de temperaturen weer. Volgens de weerman wordt het dan een graad of vijftien. Donderdag wordt het zelfs nog warmer, waarschijnlijk een graad of negentien á twintig. Met een beetje geluk zitten we dan dus gewoon weer in het zonnetje op het terras.

De temperatuurwisselingen zijn niet raar voor deze tijd van het jaar, zegt Visser. "Dit weer is april ten voeten uit. De ene week is het koud, de andere week is het warm." Toch is acht graden voor deze tijd van het jaar best fris, want meestal is het rond de dertien graden.